Llarena accepta que la secretària judicial del 20-S sigui testimoni protegit

Les defenses dels presos polítics renuncien al seu testimoni perquè no accepten les condicions dictades pel jutge del Tribunal Suprem
L'advocat d'Oriol Junqueras i els consellers d'ERC, Andreu Van den Eynde
L'advocat d'Oriol Junqueras i els consellers d'ERC, Andreu Van den Eynde | ACN

La declaració de la secretària judicial present als registres del 20 de setembre a la Conselleria d'Economia ha quedat suspesa. Havia de comparèixer com a testimoni davant del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a proposta de l'advocat d'Oriol Junqueras, Andreu van den Eynde. Tot i això, les defenses han decidit renunciar al seu testimoni. A la sortida, el lletrat de Junqueras ha explicat que les condicions en què s'havia de practicar la diligència "no estaven d'acord ni amb la legalitat ni amb els drets fonamentals" dels seus clients i que, per això, hi han renunciat. Fonts presents a la sala han explicat que la Fiscalia havia sol·licitat que la secretària judicial declarés com a testimoni protegit (a través d'una mampara i sense ser gravada) i que el jutge així ho hauria autoritzat. La secretària judicial ha argumentat que se sent "assetjada". Ara bé, les defenses s'han posat d'acord per no acceptar aquestes condicions i s'han negat a la prova sol·licitada.


 

El passat 20 de setembre, la secretària judicial va haver d'abandonar la Conselleria d'Economia de matinada, a través del teatre adjunt i escortada pels Mossos. L'advocat de Junqueras havia sol·licitat el seu testimoni fa més d'un mes i, la setmana passada, el jutge Llarena la va citar. 

 

Ara bé, aquesta declaració no s'ha acabat produint. L'advocat de Junqueras ha explicat a les portes del Suprem que per ordre expressa del jutge Llarena no podia explicar el perquè de la renúncia a la prova. 

Fonts presents a la declaració, però, han aclarit que la secretària ha assegurat que se sent "assetjada" i la Fiscalia ha demanat que declari com a testimoni protegit. Una petició que, segons aquestes fonts, ha acceptat el jutge. Les defenses, però, creuen que les condicions amb què s'havia de practicar la diligència "no són ajustades a llei i vulneren els drets fonamentals" dels processats, segons ha denunciat Van den Eynde. 


 

La renúncia d'aquesta prova ha generat les crítiques de les acusacions. Des del partit ultradretà de VOX (que exerceix l'acusació popular) han sol·licitat que s'imposin "mesures disciplinàries" a les defenses per actuar "d'un mode contrari a la bona fe processal". 

 

A petició de la defensa de Jordi Cuixart, dijous declaren tres testimonis, una de les quals és treballadora de la Conselleria d'Economia. 




Comentaris
LLarena al banc dels acusats , JA
Base costar molt donar la cara quan saps que has mentit, menteixes i mentiràs , fins i tot darrera una mampara . A aquest Llarena li petarà la traca als dits ,
Jul.li
Funcionaria pública pagada per la Generalitat, nom i foto.
No fa falta nom i foto
Els feixistes independentistes ja saben qui es i ella patirá les consequiencies, com el propi Llarena, com els familiars dels afiliats als partits que no accepten aquesta magarrufa, com els propis polítics a l'oposició, com els filles dels guardies civils, com aquells que no volen que s'els impongui el catalá per la força, per aquells que volen continuar sent part d'Espanya. Els faixistes actuan així. Ja es sabut. No cal amagar res.

envia el comentari