Un llaç groc en un campanar genera malestar entre el mossèn i veïns d'un poble de Girona

El símbol el va col·locar algú de forma anònima i el rector va demanar que es retirés per garantir la "pluralitat" de pensaments, però ha decidit deixar-lo per evitar "confrontació"
Pla general de l'església romànica d'Espinelves
Pla general de l'església romànica d'Espinelves | ACN

El rector d'Espinelves ha decidit cedir i no traurà el llaç groc que penja del campanar de la parròquia. Inicialment, segons han denunciat els veïns a l'ACN, el mossèn havia exigit insistentment a l'Ajuntament d'Espinelves que el retirés, un fet que ha generat força malestar entre una part dels veïns. Fonts dels Bisbat de Vic han esclarit que malgrat que sí que és cert que en un inici el mossèn va demanar la retirada per garantir "la pluralitat de pensaments", finalment ha optat per mantenir-lo "per evitar la confrontació".

 

El llaç groc, de grans dimensions, ha estat penjat recentment al campanar de la parròquia. Ni l'Ajuntament ni els veïns reconeixen l'autoria. No obstant això, Jordi Rojas, portaveu dels veïns, lamenta l'actitud que ha mostrat el mossèn i rector de la parròquia en insistir en el fet que "s'havia de despenjar".

 

Segons Rojas, en un principi el mossèn va exigir que es retirés abans de la Fira de l'Avet, que se celebra aquests dies al municipi però, arran de la negativa dels veïns i de l'Ajuntament a fer-se'n càrrec, va decidir acceptar que es posposés la retirada a dilluns.

 

"Molts al poble pensem que hi ha de ser", diu Rojas, tot lamentat que la decisió del mossèn "és personal", ja que "hi ha molts municipis on símbols com aquest pengen de la parròquia". En aquest sentit assegura que es tracta d'una persona "menys tolerant" que el seu antecessor en el càrrec "que era molt més proper" als veïns.

 

Des del Bisbat, però, asseguren que el llaç no es retirarà. Malgrat que reconeixien que inicialment el mossèn havia demanat que es tragués, ja que "havia estat penjat sense permís" i volia garantir "el respecte a totes les sensibilitats a la parròquia" i "la pluralitat de pensaments", el rector ha acabat cedint i ha acceptat que es quedi indefinidament "per evitar la confrontació".Comentaris
FELIPE EL VAGO
Molt be per Espainelves,Catalunya es Catalunya i no vol ser espanyistanyi
Jordi Estelada
Garantir la pluralitat de pensament: tbé la dels feixistes intolerants q estan a favor de mantenir gent innocent a les presons? en la Gran Injustícia q estem patint a Catalunya: on són els bisbes catalans? Aquests bisbes no són ni tan sols cristians!
sí, sí...respectar les opinions d tothom...
...però q uns no poguin obertament mostra el seu pensament, oi?...quin hipócrita aquest mossèn... aquest sí q està totalment adoctrinat per l'empresa q treballa... apa, q vagi visquen del "cuentu" i respecti a tothom.
Enano Bajo Palio
Desgraciadament hi ha rectors que recorden als imams.
David
Resumint: que a Espinelves tenen un capellà fatxa.
Ramon
Girona no té pobles. Girona té barris.
El mossèn com a bon cristià (només se li suposa) hauria d'estar en contra dels empresonaments injustos...ara l'esglèsia sempre ha anat de bracet amb els franquistes!
Respectar la pluralitat de pensaments és acceptar que, si hi ha qui ho vol, és pengi també un altre símbol que signifiqui el contrari o sigui mantenir els presos polítics a les presons. S'hi veu amb cor el mossen, i per extensió l'Esglesia, de deixar-ne penjar un així? Perquè respectar la pluralitat és això, el contrari és censura.
Mossèn que els reis li portaran carbó
Quin problema té amb el llaç groc? la majoria de vilatans cap ni un. LLavors vostè a qui serveix?
Que pasa...
no es pot fer el sermo de Nadal cridant a l'amor i la bonhomia, mentre hi ha persones a la presò lluny dels seus fills per haver escoltat el poble, oi mossèn!!
Fat Boy
Crist novament crucificat. Un Judes.
Marti
Girona hahahahahahahah lamentable. Apreneu geografia

envia el comentari