L’interventor de l’Ajuntament de Premià obliga Buch a pagar per l’afer de la bandera espanyola

El ple del consistori va aprovar no tornar a penjar-la després de reiterats furts i el cas va acabar al jutjat

Miquel Buch ha hagut de pagar de la seva butxaca les costes judicials d’una sentència, la que obligava l’Ajuntament de Premià de Mar a tornar a penjar la bandera espanyola després que el ple hagués rebutjat fer-ho quan el PP ho va demanar. La despesa reclamada a l’Ajuntament pel jutjat, de 3.120 euros, els ha hagut d’acabar pagant l’exalcalde i no el consistori, en un cas inèdit. En declaracions a El Món, Buch ha especificat que va ser l’interventor de l’Ajuntament d’aquesta població del Maresme qui va argumentar que “hi havia de fer front” ell com a “darrer responsable” del govern municipal en el moment dels fets.

Aquesta història es pot dir que comença amb un balcó situat a una alçada massa baixa. L’Ajuntament hi tenia penjades les banderes que s’han de situar per imperatiu legal, i es va acabar convertint en un costum despenjar l’espanyola “en qualsevol data assenyalada, com un 12 d’octubre o un 11 de setembre”, explica el també exconseller d’Interior a aquest diari. Finalment el ple va decidir, després d’una petició de restitució per part del PP, no tornar a penjar la rojigualda sabent que l’acabarien despenjant una vegada i una altra. Buch va ser, per tant, l’últim encarregat a executar aquesta ordre.

Balcó de l’Ajuntament de Premià on abans de situaven les banderes. Actualment les astes no en vesteixen cap, perquè estan al terrat | Ajuntament de Premià

La delegació del govern espanyol va decidir presentar una demanda al jutjat contenciós administratiu perquè es tornés a penjar, i la justícia va donar la raó a l’Estat i va ordenar al consistori tornar a penjar la bandera i pagar les despeses del procés judicial. La bandera, juntament amb les altres, es va penjar al terrat per tal de dificultar qualsevol furt. I no va ser fins al desembre del 2019 que el jutjat va requerir el pagament de les costes. Aleshores Ciutadans va demanar que aquestes despeses no les assumissin “els ciutadans de Premià”, i que fos Buch qui pagués els seus “capricis separatistes”, malgrat que la decisió de no restituir la bandera espanyola no era política sinó pragmàtica.

Segons explica Buch a El Món, el consistori va pagar els 3.120 euros de despeses judicials, però més tard l’interventor de l’Ajuntament va concloure, en la mateixa línia que Cs, que l’exalcalde era el “darrer responsable” de tota aquesta història i que per tant se li havien de reclamar aquests diners a ell. L’exalcalde diu que ell només “va acatar” allò que li va manar el ple, i que sense cap mena de dubte ho tornaria a fer. Per altra banda, també apunta que l’alcalde actual del municipi no pot fer res sobre aquesta qüestió i que està obligat per llei a presentar-li aquesta reclamació de diners. Cal recordar que l’interventor és el funcionari amb més alt nivell d’un ajuntament i és del cos de funcionaris estatals, no el tria la corporació local ni encara menys l’alcalde.

Comentaris

  Juli Vert 16/03/2021 7:24 pm
  Abel, no siguia mentider: qui obliga a pagar la multa es la justicia i no l'interventor, aquest titular (com molts d'aquest pamflet subvencionat-pagat per la gencat) es tendenciós i falta a la veritat. L'unic que feu es calat doc amb qualsevol noticia, ja us ho trobareu.
  12
  31
  Respon
  Juli Vert 16/03/2021 7:11 pm
  Per sort els interventors son funcionaris de carrera, tenen el lloc de treball per que se l'han guanyat. L'unic que ha fet aquest senyir, es fer complir la llei, com te que ser i es wl seu deure. Hi han masses politics que creuen que poden fer el que els hi roti, per sort hi han que els hi posen al seu lloc.
  36
  69
  Respon
  Jordi 16/03/2021 4:29 pm
  Ricard,creo que ya no es Conseller,tengo entendido que en Catalunya se mantiene lo de President aún después de haber dejado el cargo,aunque hayan sido unos inútiles,pero para los Consellers,no.
  Ricard 16/03/2021 3:32 pm
  Ànims al Conseller Buch.
  Pep 16/03/2021 1:29 pm
  La guerra particular dels porcs Ñ La injustícia és clara. La pocavergonyeria dels llepaculs també.
  Anònim 16/03/2021 1:21 pm
  Es con los interventores que son funcionarios y a veces se la pegan,imaginar que pones de interventor a un amiguito,el cachondeo sería total.
  16
  33
  Respon

Nou comentari