L'independentisme mantindria la majoria amb 70-73 diputats, segons 'El Periódico'

ERC guanyaria les eleccions amb 39-40 escons mentre que JxCat i Cs perdrien diputats
Els diputats de JxCat i ERC | ACN

L'independentisme mantindria la majoria al Parlament amb una forquilla d'entre 70 i 73 diputats, augmentant lleugerament els 70 actuals, segons una enquesta de 'El Periódico' encarregada a GESOP. ERC guanyaria els comicis amb 39-40 escons, el partit d'Inés Arrimadas baixaria a la segona posició amb 30-31 ( 5 o 6 menys) i en tercer lloc se situaria JxCat, amb 23-24, deu escons menys que ara. El PSC i la CUP augmentarien els seus resultats en comparació a les últimes eleccions del 2017. Fins a 5 diputats podrien pujar els socialistes i els cupaires. Els comuns es mantindrien pràcticament amb els mateixos resultats amb 9-10 diputats i el PP perdria 2 dels 4 actuals.

 

L'espai independentista podria augmentar fins a 3 diputats o es quedaria com ara, que té 70 dels 135 diputats del Parlament. Els 10 escons que perdria JxCat es reparteixen entre ERC, que en guanyaria entre 7 i 8, i la CUP, que obtindria entre 4 i 5 diputats més que ara. Al bloc constitucionalista, Cs i PPC van a la baixa i els vots els recull el PSC.Comentaris
bolita de azufre
PP en liquidació
Chef
huele a cocidito dedicado a ERC, vete a saber si lleva salmonella....cocinado por el periodico ....
salvador
Anims ERC, només us falten 28 diputats per declarar la independencia en una tarda
republica
que el miguel izeta aumenti en diputats té delicte ... ara clar enquesta del seu pamflet
Ramon
No hi ha setmana que el sistema no hagi de sortir a salvar ERC del naufragi. Que sí, Espanya, que sí, que ERC quasi doblaria la Crida de Puigdemont, que sí, Espanya, que sí, que això és just el que es respira en l'ambient, sí.

envia el comentari