L’exconseller Mas-Colell a prop de la ruïna per culpa del Tribunal de Comptes

La decisió del Tribunal coincidirà amb l'aniversari de l'expolític

L’exconseller d’economia Andreu Mas-Colell viu una situació econòmica límit. Així ho va fer públic el seu fill ahir a la tarda a través de les xarxes socials en un missatge que explicava que l’economista podria veure com li embargaven els seus béns en els propers dies per una decisió del Tribunal de Comptes espanyol. Aquest tribunal reclama al conjunt dels acusats la suma de 4,8 milions d’euros per haver destinat pressumptament fons públics a la celebració del referèndum de l’1-O.

Un dels fills de l’exconseller, Alex Mas, professor d’economia a la universitat americana de Princeston i també exassessor de Barack Obama, assenyalava en una sèrie de tuits que “d’aquí a dues setmanes, la casa dels meus pares, la seva pensió i el seu compte bancari podien passar a mans de les autoritats estatals”. Mas es referia al procediment obert pel Tribunal de Comptes per les despeses en concepte d’acció exterior per internacionalitzar el procès d’independència. La mateixa investigació afecta a 39 polítics i càrrecs polítics catalans com el President a l’exili Carles Puigdemont, l’expresident Artur Mas, o al pres polític Oriol Junqueras entre d’altres.

Segons publica El País, la publicació d’aquests tuits ha portat a que reputats economistes de l’àmbit internacional donin suport a Mas-Colell que a més del seu pas per la Generalitat en diverses etapes és una personalitat reconeguda entre els teòrics de l’economia i en l’àmbit universitari català i del món.

Mas exposa que “no hi haurà judici, simplement una multa” que s’haurà d’abonar i que el recurs tardarà anys arribar al Tribunal Europeu de Drets Humans. “Mentrestant els acusats hauran de lliurar una garantia per la suma total requerida”.

Comentaris

  Ramon 15/06/2021 2:59 pm
  Oriol Junqueras estima Espanya. Oriol Junqueras estima els espanyols.
  Ramon 15/06/2021 3:05 pm
  Ja veuràs com l'Espanya amiga reacciona d'immediat. Ja veuràs, ja. L'Espanya amiga, l'Espanya demòcrata i progressista respondrà aquesta agressió i se solidaritzarà amb Andreu Mas Cullell. Probablement ja deuen estar recollint fons i signatures.
  Anselm Llorenç Zarzalejos 15/06/2021 3:42 pm
  Així es farà càrrec de la molta gent a qui va arruïnar la vida amb les retallades quan va ser conseller d'Economia.
   Ricard 15/06/2021 4:11 pm
   Això és demagògia barata. Per tenir recursos públics s'han de pagar impostos. Si no es recapten prou impostos hi ha retallades. L'animo a que en lloc de criticar al conseller vagi a exigir als seus veïns, que no volen pagar més impostos dels que ja paguen, que els paguin tant sí com no per fer-lo a Vostè content.
    Actuacions nefastes 15/06/2021 4:20 pm
    No és demagògia. Aquest senyor va arruïnar a moltes famílies amb la seva política de retallades completament innecessàries. Aplicava la seva política ultraliberal. Ara li apliquen la política castellana que també fa estralls, i que en aquest cas és pròpia de delinqüents..
     Ricard 15/06/2021 4:37 pm
     Vostè creu quan a algú li presten diners no ho ha de tornar ni pagar interessos? Vostè creu que el finançament a algú no té limit? Si la resposta per a Vostè és sí jo m'estalvio de debatre res més amb Vostè.
    Víctor 15/06/2021 7:28 pm
    Se'n diu populisme d'aquesta "demagògia" barata, pur trumpisme, fer cara de pomes agres model Carrizosa i intentar inventar-se solucions fàcils i ridícules per a grans reptes i problemes de la societat.
  Ricard 15/06/2021 4:13 pm
  Una prova més de que el problema amb els castellans el tenim simplement per ser catalans. Ser independentista o no es irrel.levant. L'agressió castellana arriba a tots els catalans. A tots. I no té fi.
  Marta de Sabadell 15/06/2021 5:03 pm
  Això vol dir que cal fer la independència i prou collonades processistes.
   Independence Process to Marta 15/06/2021 7:23 pm
   No sé que us empatolleu algunes. Al conjunt d'actuacions i la successió de fases per a aconseguir una cosa, en una direcció definida, en el nostre cas la independència, se'n diu procés cap a la independència. Que alguns unionistes espanyols patètics en vulguin fer mofa del mot "procés" no treu pas ni de bon tros, la validesa del mot per a definir allò que estem fen molts de catalans, per la qual cosa ja ens informaràs, i ens en faràs cinc cèntims, de què vols dir amb "collonades processistes"... o altrament com s'aconsegueix la independència sense un procés previ. Gràcies a l'avançada.
  Jeroni Munyós 15/06/2021 7:14 pm
  La malvolença d'Espanya vers els catalans, i tot allò que fa referència als catalans, no té límits. Si els que encara esteu adormits, no us desperteu del tot voldrà dir que sou com ells. Al nostre país hi ha encara masses botiflers o renegats induïts per cants de sirena espanyols i tal vegada la síndrome d'Estocolm els hi fa estralls, masses anys d'ocupació espanyola fan el seu fet. Amb tot encara hi som a temps si reaccionen i treballem per aconseguir la república catalana. Si molts de catalans ho volem entre tots l'aconseguirem. Salut i ànims a tothom.

Nou comentari