L'Eurocambra tomba la denuncia de l'ANC sobre la vulneració de drets a l'Estat

Populars, socialistes i liberals han decidit no admetre a tràmit una petició registrada l’octubre de l’any passat
Parlament Europeu
Parlament Europeu | Cedida

 

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) lamenta que el Comitè de peticions de l’Eurocambra hagi rebutjat admetre a tràmit la seva queixa formal sobre els drets fonamentals a l’estat espanyol. En un comunicat fet públic aquest dimarts, l’entitat afirma que no admetent a tràmit la petició, el que es fa és “silenciar la veu dels ciutadans” sobre els drets fonamentals. Segons el comunicat, la queixa -que ha estat rebutjada per populars, socialistes i liberals- tenia com a objectiu “denunciar la persecució dels representants polítics elegits pel poble de Catalunya”. Així, l’ANC considera que és “gravíssim” que no es permeti un debat al plenari d’aquest comitè. “Els valors fundacionals de la UE han estat censurats”, asseguren, reclamant que “sempre hi hauria d’haver espai per al debat”.

 

La queixa, registrada a l’octubre però rebutjada oficialment ara, denunciava també “l’abús” per part de l’Estat espanyol de les ordres de detenció europees així com “vulneracions” dels dret a la lliure expressió, a la lliure associació, a la informació lliure i a la protesta pacífica. L’ANC recorda en el comunicat que “qualsevol organització o associació amb seu central a la Unió Europea pot exercir el dret de petició al Parlament Europeu sempre que sigui relativa a algun camp d'activitat de la UE i que l'afecti directament”. Aquest canal, argumenten des de l’entitat, dona l’oportunitat de denunciar “qualsevol infracció dels drets dels ciutadans dels estats membres”.

 

ERC porta el “biaix” del comitè a la Defensora del Poble

 

La queixa de l’ANC se suma a una norantena de peticions sobre Catalunya fetes en l’últim any i mig a Brussel·les a través d’aquest comitè parlamentari i que han estat declarades inadmissible, és a dir, no susceptibles de debat. El rebuig del comitè a abordar la petició de l’Assemblea ha motivat que ERC porti el “biaix” del comitè en les peticions sobre Catalunya davant de la Defensora del Poble europeu, Emily O’Reilly, perquè ho investigui com un cas de “mala administració”. Amb la decisió d’acudir a la Defensora del Poble europeu, que es materialitzarà en els pròxims dies, el partit vol “protegir el dret de queixa de la ciutadania” davant un comitè “arbitrari, contradictori i amb un biaix polític”.

 

 

 Comentaris
Carles Viñals Casado
Només els babaus que encara no s'han adonat del camí triat per Europa (no només per Espaya), poden estranyar-se; ja despertaran quan sigui tard. Michela Murgia, escriptora sarda, autora de "Instruccions per fer-se feixista", ens ho adverteix a VilaWeb. Com totes les advertències a una societat cretinitzada, (cal estar profundament cretinitzat per no reaccionar davant de situacions com la que es viu a Catalunya), serà una prèdica en el desert.
Cartanya
Com en el Parlament Espanyol tirotejat en el seu dia per els antics companys de la actual Guardia Civil, (obre de teatre, creada per els afins a la reialesa) per que el Juanca, fos mes acceptat, per ser el salvador de aquella Espanya, a Europa pasa igual, Socialistes, PPros i C's, fan una pinça imposible de suparar, (després diuen que utilitzem la llei per canviar-ho), quines pencas!!!! Acabare creient que aquella frase de que la independencia, no es pidola, si no que s' agafa,/////+++
cartanya
+////// es la bona; per que es tan difícil, com la de canviar la llei, pero per un costat es millor per que tu saps en quin terrenys et mous, i no com ara que et marcan el terreny, al seu gust.
Ajo y agua, tordos
Buen golpe al secesionismo. Os creeis que siempre o van a dar la razón simplemente por el mero hecho de protestar, pero no os apoya casi nadie. Y lo de eres fascista porque no piensas como yo ni me das la razón, pues como que no cuela.
Tomppa
Poble català té problema, si no esteu matant amb pistoles o amb gana, ningú importa que passa a vosaltres.
solo para fanáticos
que esperabais amiguitos? jajajajjaajjajajjjajajaj
Gracies Europa
Sabem que "la vulneració de drets a l'Estat" no és més que la queixa secessionista de que al secessionisme no se li està permetent la sistemàtica vulneració dels drets de tots aquells que s'oposan al seu projecte, com sol fer. I a Europa ho saben.
Europa vol cobrar la deute espanyola ,així que si no anem cap a la vaga general i parar el país ,no ens en surtirem .
Gracias mis co-jo-nes
Todos los que estais aqui diciendo "Gracias Europa" lo vais a lamentar en el futuro, cuando esta os pete el culo. Sois unos cinicos sin criterio, puras amebas que siguen la corriente. Ya vereis, ya. Se ha visto y se verá.
JORDI
FANATICOS, REPETIR CONMIGO: LOS DE LA EUROCAMARA SON( TODOS JUNTOS) : FASCISTAS!!!!! BIEEEEEEEN!!!!
EU també està podrida
Ho tenen tot manipulat, està clar. El que s'ha de fer es, no presentar-ne una, sino centenars si fa falta. I ja veuràs com s'acaba la tonteria.
EU també està podrida
Ho tenen tot manipulat, està clar. El que s'ha de fer es, no presentar-ne una, sino centenars si fa falta. I ja veuràs com s'acaba la tonteria.
EU també està podrida
Ho tenen tot manipulat, està clar. El que s'ha de fer es, no presentar-ne una, sino centenars si fa falta. I ja veuràs com s'acaba la tonteria.
Kid
Doncs torneu a presentar-ne una altre
FRAN BCN
ANC esteu perdent el temps, no.ho veieu? Però es clar, s' ha de.tenur la penya entretinguda....
Alfred
Aquesta cuadrilla de L,ACN és pensan que són els reis del mambo,embaucan a la gent em tonteries. Molt bé per l,EUROCAMARA

envia el comentari