L’Eurocambra tem que es reverteixi l’aixecament de la immunitat a Puigdemont per “irregularitats”

Fonts parlamentàries diuen que Sassoli va avisar Vázquez que calia gestionar bé el suplicatori, però Cs ho nega

El Parlament Europeu tem que els tribunals de la Unió Europea reverteixin l’aixecament de la immunitat als eurodiputats de JxCat Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí per “irregularitats” en el procés. “Hi ha una forta preocupació a la cambra per la manca de rigor en el procediment“, apunten fonts parlamentàries a l’ACN. De fet, la cambra està preocupada per un eventual recurs judicial dels independentistes. “Podria avergonyir la institució”, diuen les mateixes fonts. També afirmen que el president de l’Eurocambra, David Sassoli, va avisar al president del Comitè d’Afers Jurídics i eurodiputat de Cs, Adrián Vázquez, que el suplicatori s’havia de gestionar “d’acord amb la legalitat”. Fonts del partit neguen cap toc d’atenció. Des de Ciutadans remarquen que en l’últim mes l’únic contacte que va tenir Vázquez amb Sassoli va ser per pactar la investigació de la filtració de l’informe sobre el suplicatori contra Puigdemont. En canvi, les altres fonts afirmen que l’avís es va enviar fa un mes i mig, és a dir, abans de la filtració.

El ple de l’Eurocambra ha de votar la setmana que ve el suplicatori contra Puigdemont, Comín i Ponsatí. Fonts parlamentàries avancen a l’ACN que la votació es podria celebrar el pròxim dimecres 10 de març. Tot i això, l’agenda definitiva encara s’ha de tancar amb els grups polítics aquesta setmana.

D’entrada, la cambra votarà el suplicatori dels tres independentistes, malgrat que l’eurodiputada Clara Ponsatí va denunciar l’aprovació al Comitè d’Afers Jurídics d’un informe que mencionava el delicte de malversació quan el Tribunal Suprem només la reclama per sedició. Ponsatí qüestiona que s’hagi fet una mera correcció al document i va demanar a Sassoli prendre “mesures” per reparar el dany causat.

Fonts parlamentàries reconeixen el malestar per aquest error que s’afegeix a altres controvèrsies com la filtració de l’informe sobre el suplicatori de Puigdemont. També dubten de la “imparcialitat” tant del president del Comitè d’Afers Jurídics, Adrián Vázquez, com del ponent que va redactar l’informe que proposa l’aixecament de la immunitat, l’ultraconservador búlgar, Angel Dzhambazki. En aquest sentit, asseguren que Sassoli es va posar en contacte amb Vázquez per traslladar aquesta preocupació.

Comentaris

  Miquel 03/03/2021 6:47 pm
  España ja anirà als tribunals internacionals pel dret autodeterminació.. i arrastrarà a Europa pel mateix..
  Donec Perficiam 03/03/2021 12:37 pm
  Una vegada més ara quedarà demostrada la veritable cara d'Europa...que ja mig veiem, és de dretes, i encara ho serien més però no poden perque han de seguir fent veure que són demòcrates....m'agrada que el nostre procés mostri la veritable cara de tothom. Depenent del que facin, potser serà el motiu per al que mai entrarem a la U.E. quan siguem República....temps al temps.....
   Miquel 03/03/2021 6:48 pm
   Si lo millor sortir d'España i d'europa. Tenim dret a desidir.
  Ricard 03/03/2021 10:13 am
  A la UE les coses són diferents a la Gran Castella. Com sempre.
  JordiP 03/03/2021 9:44 am
  Els castellans han tornat a ensenyar el plumeru. S'han cregut que al món civilitzat poden fer els mateixos trapitxeus i martingales que apliquen a Madrit. Ara han posat l'Assamble als peus dels cavalls i això no s'els perdonarà a Brussel·les. Entre les xapusses del perla aquest (i els seus còmplices) i les patinades de l'empecinat Llarena acabaran demostrant cumpldament que la justícia espanyola aplica als indepedentistes el dret de l'enemic, fora de tota limitació procedimental i de drets humans.
  GAVANENC 03/03/2021 9:27 am
  Això pasa per seguir i fer cas de les presions dels eurodiputats ñols....tot el que toquen ho enmerden, i la credibilitat del parlament europeu s'en va a fer punyetes......com la democracia ñola

Nou comentari