L'Estat investiga Albert Botran i tres militants de Poble Lliure per enaltiment del terrorisme

L’Audiència Nacional Espanyola cita a declarar quatre militants de Poble Lliure, organització que forma part de la CUP-CC
El portaveu del grup parlamentari de la CUP, Albert Botran
El portaveu del grup parlamentari de la CUP, Albert Botran | ACN

  Arran de l’acte de record i memòria dedicat a l’històric militant independentista Julià Babia, dut a terme el passat mes de febrer a Castelló de Farfanya, lloc on havia mort en accident de trànsit 30 anys abans, la Fiscalia de l’Estat ha presentat una demanda per enaltiment del terrorisme contra quatre membres de Poble Lliure, que ha estat acceptada per l’Audiència Nacional espanyola. Tres d’ells han estat citats a declarar i s’espera que el quart ho sigui en breu, donada la seva condició d’aforat. Les persones citades a declarar com a investigades per enaltiment al terrorisme són Guillem Fuster, portaveu de l’organització, Albert Botran, militant i diputat de la CUP al Parlament de Catalunya, Ferran Dalmau i Toni Casserras.

 

En declaracions del portaveu de Poble Lliure en un comunicat, Guillem Fuster ha assegurat que “l’Estat actua contra Poble Lliure per una causa descontextualitzada i acomplexada amb l’independentisme  dels anys 70 i 80 per tal de criminalitzar, també a dia d’avui, l’independentisme transversal que està guanyant els carrers d’aquest país.

L’organització creu que aquesta denúncia i l’actitud de la Fiscalia i l’Audiència Nacional espanyola cal emmarcar-les en el context d’espiral repressiva que viu aquests dies el poble català. Fuster afirma que ”saben que no podran aturar la República Catalana amb arguments polítics i han optat per l’estratègia autoritària de la por i la persecució, centrant-se en aquest cas en Poble Lliure, una organització inequívocament independentista i revolucionària que recull l’herència de més de 30 anys de lluita popular per l’alliberament del nostre país”.


 

Poble Lliure considera aquestes actuacions jurídico-repressives “una nova i flagrant mostra d’atac al dret fonamental a la llibertat d’expressió que posa un cop més de manifest el caràcter intrínsecament autoritari i demofòbic de l’estat espanyol”. Davant d’això, l’organització ha anunciat que defensarà públicament i allà on calgui els seus posicionaments i els principis polítics de l’independentisme d’esquerres. “No ens faran callar ni ens aturaran”, ha conclòs.

 

Davant dels fets, l’organització ha fet una crida al conjunt de les forces polítiques democràtiques catalanes, a les entitats sobiranistes i als col.lectius socials i populars a expressar la seva solidaritat amb els companys encausats. Finalment, Poble Lliure constata de nou que “l’única via cap a la democràcia és la independència”, ja que “l’Estat Espanyol hereu del franquisme és irreformable sense una veritable ruptura democràtica que ara tenim a les nostres mans”

Comentaris
Lo tro de Ponent
Suposo que la fiscalia també té alguna altra preparada per a la fundació Francisco Franco per l'enaltiment d'algú responsable de l'assassinat de milers i milers de persones a la guerra civil, oí? Hmmmm... Noooo?
L,estat terrorista de madrid te molt mal perdre i ens fera la vida impossible fins al final.,pero votarem si i guanyarem o DUI. I adeu espanya
Pepo
Són tan previsibles els del Gobierno de su Graciosa Majestad, que fan cagar. Totes i tots sabíem que un dels propers passos era aplicar la llei de partits a la CUP i per això han d´investigar alguns elements per delicte de terrorisme o quelcom semblant. Ja hi som. S´equivoquen de persona, perquè l´Albert Botran si és una cosa, aquestes són responsable, bona gent i coherent. En fi, uns quants haurem de patir, perquè tots plegats en puguem gaudir. Endavant. Ho aconseguirem totes i tots junts.
Carles Viñals Casado
Els qui desvergonyidament acusen de terroristes els meus amics, (tots ells persones decents), són per a mí els veritables TERRORISTES.
Solidaritat amb en Guillem Fuster, Ferran Dalmau, Albert Botran i Toni Casserras.
Karlus
No li fa vergonya a la merda d'estat espanyol, fer l'imbècil
Españistan
"Espanya" ha sigut l'origen del terrorisme. Hem de sortir d'aquest infern.

envia el comentari