El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Les universitats alerten que la llibertat d’expressió està “amenaçada”
  • CA

Les universitats públiques catalanes demanen que el diàleg sigui “l’única via per canalitzar qualsevol reivindicació” i rebutgen “tota mena de violència”, en referència a l’empresonament del raper lleidatà Pablo Hasél i els posteriors aldarulls. Per això, refermen el seu “compromís amb la defensa dels drets fonamentals i, en aquests moments, especialment amb la llibertat d’expressió”. En un comunicat, l’ACUP reclamen que s’impulsin amb urgència les reformes legals que calguin per garantir l’exercici d’aquest i de la resta dels drets fonamentals en la seva màxima amplitud.

“La fortalesa d’un estat democràtic es mesura per la seva capacitat per acceptar la crítica i la dissidència, fins i tot la més descarnada”, asseguren. La llibertat d’expressió és un dels drets fonamentals” sense els quals la democràcia deixa de ser-ho per esdevenir un sistema en què ningú pot estar segur que no serà perseguit per les seves opinions i creences, siguin polítiques, religioses o de qualsevol altra naturalesa”, afegeixen.

“Malauradament, la llibertat d’expressió s’està veient seriosament amenaçada i no són pocs els casos de persones que han estat perseguides judicialment, i en ocasions condemnades, per les seves idees expressades a través de la creació artística, la literatura o la música”, lamenten.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Manel a febrer 17, 2021 | 16:49
    Manel febrer 17, 2021 | 16:49
    Turquia ,corea del nord, la Xina,Rusia,caspanyistan tots ells paisos dictadors i mafiosos
  2. Icona del comentari de: No crec que la llibertat d'expressió estigui amenaçada a febrer 17, 2021 | 17:14
    No crec que la llibertat d'expressió estigui amenaçada febrer 17, 2021 | 17:14
    Total, quants discos ha venut en Pablo Rivadulla Duró (àlies Pablo Hasél)?. És possible que alguns jutges massa gelosos de la seva funció se l'hagin agafat amb paper de fumar per un mindundi.
    • Icona del comentari de: Via fora els adormits a febrer 17, 2021 | 17:47
      Via fora els adormits febrer 17, 2021 | 17:47
      Informa't millor, les lletres d'aquest paio no tindrien cap més transcendència en un estat democràtic amb lleis com cal. A Alemanya varen multar reprovar i multar un grup amb unes lletres que fan vergonya aliena reproduir, i ara els coneixen els mateixos alemanys que abans. L'estat espanyol amb el seu afany dèspota, (no)nacionalista, maldestre i milhomes, hi gaudeix provocant i aplicant la seva llei mordassa. L'unionisme sempre ens recorda que l'estat espanyol és una democràcia "plena", "homologable" o "consolidada", això ja demostra que no hi toquen. Els estats democràtics no hi posen adjectius a la democràcia, d'ací i de la transició78 (transició de la dictadura a la democràcia) que ja porta, 43 anys sense arribar mai a l final, venen els mals que ara patim. Perquè et pensen que hi ha tants de catalans independentistes ? Desperta't !
  3. Icona del comentari de: Bot a febrer 17, 2021 | 17:22
    Bot febrer 17, 2021 | 17:22
    I una merda, la llibertat ens la van prendre amb el confinament
    • Icona del comentari de: Rebot a febrer 17, 2021 | 17:49
      Rebot febrer 17, 2021 | 17:49
      Un altre pobre negacionista de merda que hauria de fer una estada en una U.C.I. d'un hospital de referència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa