Les filigranes argumentals de Sánchez per evitar parlar del retorn de Joan Carles I

El president del govern espanyol esquiva les preguntes dels periodistes sobre el rei emèrit

Compromís“, “actualització“, “transparència“. Aquests són alguns dels conceptes que Pedro Sánchez va utilitzar aquest dimarts per esquivar preguntes dels periodistes sobre un possible retorn de Joan Carles I a l’Estat espanyol. Després d’una reunió que el president del govern espanyol va mantenir amb Felip VI, el líder del PSOE no va contestar de manera clara cap pregunta sobre la tornada del rei emèrit.

Durant els últims dotze mesos han canviat moltes coses“, però “el que no ha canviat és el nostre compromís amb les institucions constitucionals” i amb “l’actualització, renovació i transparència” de la monarquia, va dir a l’exterior del Palau de Marivent (Mallorca) després de la reunió per valorar el curs polític amb el rei espanyol. Sánchez sí que va voler posar en calor el “compromís” de Felip VI amb “l’actualització i la transparència” de la Casa Reial.

“El govern està compromès amb totes i cadascuna de les institucions constitucionals. Nosaltres el que fem és valorar molt positivament aquest exercici de transparència, d’actualització, que al llarg del seu regnat, Felip VI ha desenvolupat a la Corona”, explicava el president del govern espanyol, que negava que hagués parlat amb el rei espanyol el retorn del seu pare a l’Estat.

Aquesta roda de premsa va arribar hores després que la secretària general de Podem, Ione Belarra, publiqués una piulada en la què titllava “d’actitud indigna” la manera amb què Joan Carles I va fugir de l’Estat espanyol “per no donar la cara pels seus actes davant la ciutadania”. “La fugida de Joan Carles I suposa una greu anomalia democràtica a Espanya que produeix un enorme descrèdit de les institucions”, apuntava. Pedro Sánchez també va evitar ahir valorar aquestes declaracions de la ministra de Drets Socials i Agenda 2030.

Comentaris

    Ferran 04/08/2021 9:04 am
    Trilero mayor de borbonia

Nou comentari