Les bases de Junts triaran entre govern de coalició o d’ERC en solitari

La consulta es farà entre aquest dimarts al vespre i dimecres al matí per tal de donar marge perquè Borràs pugui convocar el ple aquesta setmana

Després que aquest cap de setmana el líder d’ERC i candidat a la presidència, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Sànchez, hagin tancat un acord d’investidura i per formar una coalició, ara seran les bases dels junters les que decidiran si ratifiquen o no l’acord. Tal i com ha explicat Jordi Sànchez, les bases de Junts seran preguntades sobre si ratifiquen l’acord, o si per contra prefereixen que ERC governi en solitari, però en cap cas l’executiva dels junters posarà sobre la taula la possibilitat de provocar unes segones eleeccions. “Si la consulta tingués un resultat negatiu, cosa molt improbable”, ha asssegurat Sànchez, “JxCAT facilitaria la investidura del senyor Aragonès sense entrar a formar part del Govern, i per tant, no comtemplem l’escenari de les eleccions”.

El partit de Carles Puigdemont ha ratificat l’acord a l’executiva, i ara caldrà donar als associats tots els detalls de l’acord amb ERC. Segons Sànchez, la informació es traslladarà “entre avui i demà”, i compta a poder fer la consulta “a partir dimarts al vespre i fins dimecres a migida, per tal que el ple del Parlament es pugui fer quan la presidenta ho consideri -previsiblement dijous a la tarda o divendres- sense que Junts sigui un obstacle”, ha explicat Jordi Sànchez.

Comentaris

  Vendetta 17/05/2021 4:53 pm
  Anem a demanar explicacion a las seus dels partits botiflers mes momiun y anc
  32
  32
  Respon
  Una secta 17/05/2021 4:40 pm
  JxCAT és una organització piramidal amb un dèspota a la cúpula. Les bases no pinten res.
  17
  38
  Respon
  Ramon 17/05/2021 4:19 pm
  Tant podem retratar i trinxar ERC d'una manera com de l'altra. No em direu que no és bonic!
  Tots els Sanchez són el mateix 17/05/2021 4:08 pm
  Les bases haurien de votar fer fora aquests mentiders que ara només deixen triar entre la baixada de pantalons i la baixada de calçotets.
  25
  42
  Respon

Nou comentari