El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“L’enganyifa” de Ponsatí torna a posar en tensió ERC i JxCAT
  • CA

Bones paraules, subtils i no tan subtils, que han apujat novament la tensió entre JxCAT i ERC, aquesta vegada, sobre les expectatives que cada formació té respecte a la taula de diàleg amb Madrid. L’intercanvi dialèctic entre el president Torra i el cap de files d’ERC, Sergi Sabrià ha començat ja arran de la intervenció dels Comuns, que han demanat al president Torra que valorés les declaracions de l’exconsellera Ponsatí titllant la taula de diàleg d’ “enganyifa”.  “A mi no em sobra ningú del món independentista, i menys un exiliat, que tenen tot el meu respecte. Necessitem la força de la unitat del moviment independentista amb tots els accents, sobretot per la dificultat que suposa anar a negociar a Madrid”, ha argumentat Torra.

Però en el torn de preguntes que ha formulat ERC, Sabrià ha volgut expressar directament al president Torra el malestar dels republicans pel fet que el president no hagi condemnat les paraules de Ponsatí: “Donat que el seu espai polític debilitava públicament aquesta taula de negociació, quina és la seva posició, president?”. Torra li ha respost amb disgust: “

M’ha sorprès la part final de la seva posició, a mi no em sobra ningú en el moviment independentista, vinc d’espais unitaris i he cercat sempre la unitat i sempre he posat el país per davant del partit en totes les qüestions”. I li ha etzibat que “nosaltres no anem amb el lliri a la mà, nosaltres sabem perfectament qui és l’Estat i quines complicacions suposa aquest diàleg, i són vostès els primers que parlen d’escepticisme”.

sergi sabria?, president del grup d'ERC. JORDI BORRA?S

sergi sabria?, president del grup d’ERC. JORDI BORRA?S

En aquest context, Sabrià ha continuat remarcant que ERC va confiar en Torra per “liderar, com no podia ser d’una altra manera”, aquesta taula, i li ha remarcat que “sabem que no ho podem fiar tot a una sola carta”, però “dissabte vam sentir com es parlava de la taula de negociació amb menyspreu. I no entemen com en un mateix espai polític es pot defensar l’autodeterminació i que després es carregui amb duresa i amargor contra la taula de diàleg”. Torra ha insistit que “l’autodeterminació i la fi de la repressió” és l’objectiu, i que en aquest sentit “jo vull conèixer d’una vegada quina és la posició del govern espanyol respecte a la sobirania dels catalans. A la reunió no se’ns va respondre a res, esprem que tinguem resposta en la proera reunió”.

El president Torra s’ha adreçat a ERC per assegura que “reunir.se no és l’objectiu”, després que els republicans posessin en valor la importància “històrica” de la primera trobada que es va produir a Madrid el passat 26 de març, i ha afegit que “l’objectiu és la sobirania, aconseguir una data per al referèndum”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa