El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La CUP avala la medalla d’honor però avisa que “no es pot obviar la complicitat del Govern amb la repressió”
  • CA

La CUP ha avalat que la Medalla d’Honor del Parlament s’entregui a les “víctimes de la repressió”, però hi ha afegit algunes crítiques. El secretari tercer de la Mesa, Pau Juvillà, ha explicat aquest divendres que els anticapitalistes van aprovar la proposta de la presidenta de la cambra, Laura Borràs, amb un avís: “No es pot obviar la complicitat institucional de la Generalitat amb aquesta repressió”.

La CUP ha demanat a Borràs que exigeixi al Govern que retiri de forma “immediata” les acusacions particulars que manté contra persones “represaliades”. Juvillà creu que concedir la medalla és un “petit pas” però que ha d’anar acompanyat “necessàriament” de “passos concrets en tots els àmbits”. “Si no, quedarà en res”, ha afegit. En aquesta línia, Juvillà també ha denunciat que l’existència de “repressió institucional” contra totes les persones que defensen els drets del poble català és una “realitat”, ja sigui contra que defensa el dret a l’habitatge, el territori, l’educació o la sanitat pública o contra l’independentisme popular.

Les crítiques de la CUP s’afegeixen a les d’ERC. El secretari quart de la Mesa del Parlament, Ruben Wagensberg, ha lamentat també avui que la Medalla d’Honor del Parlament “exclogui” activistes i defensors dels drets humans.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a setembre 03, 2021 | 18:43
    Doctor Strangelove setembre 03, 2021 | 18:43
    El que deia si ho avalen una colla de comunistes anti-sistema, quin valor té aquesta medalla? Doncs cap ni un. Indecents! Doc.
  2. Icona del comentari de: Sup Marcos a setembre 03, 2021 | 19:34
    Sup Marcos setembre 03, 2021 | 19:34
    Tranquis que a todos os llegará el día que os compren, como han hecho con David Fdez. y entonces empezaréis a quedaros mas mudos de los que estáis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa