Vilagrà diu que l’estabilitat del Govern no perilla

La consellera veu "lògiques" les divergències amb Junts perquè formen part de "cultures polítiques diferents"

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha assegurat que les diferències entre partits independentistes que s’han evidenciat durant el debat de política general no fan perillar l’estabilitat del Govern. Les discrepàncies entre ERC i Junts són “lògiques” i les atribueix a les “diferents cultures polítiques”. En una visita a Mollet del Vallès aquest divendres, Vilagrà ha defensat que tot l’executiu “té molt clar que l’objectiu polític passa per l’autodeterminació i l’amnistia”.

Sobre les diferències amb la CUP que van desembocar en el rebuig de la proposta de resolució per a un nou referèndum, Vilagrà els hi ha restat importància. Ha recalcat, però, que la majoria del Parlament va votar en favor de resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’Estat “a través del diàleg”.

Junts va votar en contra de fixar una data per a un referèndum unilateral en considerar que “només un referèndum pactat pot substituïr el mandat polític de l’1-O“. La portaveu de Junts, Mònica Sales, va dir que el referèndum del 2017 és un “motor” i no d’un “fre” com havia dit la líder dels anticapitalistes, Dolors Sabater. En canvi, la líder dels anticapitalistes va tornar a carregar contra la taula de diàleg i va assegurar que “no va enlloc”, pel que apostaven pel “pla B” del referèndum unilateral. “Algú creu que serà possible acordar-lo, el referèndum?”, va preguntar de manera retòrica.

A banda, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, va reclamar “no tancar-se a cap oportunitat” i va reiterar l’aposta pel diàleg. “Negociar és la via que situem, perquè creiem que és útil per resoldre el conflicte polític”, va remarcar. Vilalta va instar Junts i la CUP a treballar per “ser cada vegada més” i va dir que no cal “posar dates” al diàleg.

Així, el referèndum unilateral en aquesta legislatura que proposava la CUP va deixar paleses les discrepàncies en el full de ruta independentista.

Nou comentari