El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Laura Borràs es presenta a les primàries de JxCAT
  • CA

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, es presentarà a les primàries per ser cap de cartell de JxCAT, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha pogut confirmar EL MÓN. Borràs, que a priori és la candidata més ben situada -el seu nom sona des de fa temps, i va ser avalada pel president Torra, és la segona persona que anuncia que aspira a liderar JxCAT el 14F, després que ho fes el conseller de territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. De fet, s’especula amb la possibilitat que si Borràs fos inhabilitada -té un procés judicial en marxa-, Calvet podria rellevar-la en les funcions que hagués assumit. 

Puigdemont hauria decidit fet un pas al costat per obrir la veda als candidats efectius de JxCAT, que tenen temps per presentar una candidatura a les primàries fins a aquest dimecres a la mitjanit. Així ho han assegurat diverses fonts a EL MÓN, que d’altra banda insisteixen que el president a l’exili serà el “principal referent” electoral i ideològic. En aquesta voluntat de preservar la seva figura, els junters també insistiran que “en aquest temps de pandèmia resultaria difícil justificar que tenim el Govern aturat cinc mesos perquè hem de preservar els drets polítics legítims del president, que ho hem de fer, certament, però la situació dels ciutadans avui no té res a veure amb la del 21D, toca buscar altres vies que no suposin la paralització de la gestió diària del país”.

Els afiliats de JxCat votaran telemàticament el presidenciable el 28 i 29 de novembre. Segons ‘Catalunya Ràdio’, Borràs ha pres la decisió de presentar candidatura després de parlar amb el president a l’exili, Carles Puigdemont, amb el president inhabilitat, Quim Torra, i amb els presos de JxCat a Lledoners. Cal veure també si al llarg del dia d’avui fan el pas el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, i el d’empresa, Ramon Tremosa, que no ho han descartat en les últimes setmanes. Un cop s’hagi escollit el presidenciable de JxCat, a finals de novembre, posteriorment es votaran també els primers llocs de la llista, serà el 12 i 13 de desembre.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: El cit campejador a desembre 15, 2020 | 00:27
    El cit campejador desembre 15, 2020 | 00:27
    Aquesta noia està mirant com es pot sortir després d'haver pastelat tots els contractes.... Espero que la inhabiliten abans, corrupte
    • Icona del comentari de: El cit campejador a desembre 15, 2020 | 00:27
      El cit campejador desembre 15, 2020 | 00:27
      Aquesta noia està mirant com es pot sortir després d'haver pastelat tots els contractes.... Espero que la inhabiliten abans, corrupte

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa