Borràs, en el 4t aniversari de la DUI: “És més necessària que mai”

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha reivindicat aquest dimecres la Declaració Unilateral d’Independència del 2017, en el seu quart aniversari. En una compareixença institucional al despatx d’audiències de la cambra catalana, ha recordat que Catalunya manté el seu objectiu d’esdevenir un Estat independent, i ha assegurat que això “no és cap utopia“. Ha insistit que aquest objectiu “plenament vigent” es va manifestar de manera clara en les darreres eleccions del Parlament, en el qual l’independentisme va aconseguir el 52% dels vots. La DUI, segons ella continua sent a dia d’avui “més necessària que mai“.

Borràs ha fet Memòria i ha dit que la declaració d’independència a la seu de la sobirania catalana va provocar que l’Estat espanyol tirés endavant l’article 155 per tal de “d’eliminar” l’autogovern de Catalunya. “Això va comportar la destitució dels membres del Govern”, ha assegurat, insistint que totes aquelles persones represaliades pels fets de setembre i octubre del 2017 “no són víctimes, sinó lluitadores conscients”. “El seu dolor i patiment“, segons Borràs, justifica la lluita per la independència del nostre país per tal d’aconseguir una Catalunya “més pròspera” i “solidària”.

Borràs ha dit que aquesta declaració d’independència va venir precedida del referèndum d’autodeterminació de l’1-O; una consulta que es va fer “a favor de la constitució de la república catalana” i que aquesta constitució de la república “s’expressava com una mà estesa al diàleg fent honor a la tradició catalana del pacte“. Segons Borràs, els diputats que van signar aquella declaració d’independència pel seu “compromís amb l’acord com a fórmula per resoldre conflictes polítics”.

Finalment, la presidenta del Parlament ha assegurat que la “responsabilitat” dels “representants de la majoria històrica del 52%” és “no desatendre la voluntat política amb l’objectiu que Catalunya esdevingui un estat independent“. Borràs ha fet aquestes declaracions acompanyada de la vicepresidenta primera, Alba Vergés (ERC); la secretària segona, Aurora Madaula (JxCat); el secretari tercer, Pau Juvillà (CUP); i el secretari quart, Ruben Wagensberg (ERC). 

Comentaris

  El mundo democrático pasa de vuestra mierda. Octubre 27, 2021 | 15:44
  Sólo sois unos supremacista golpistas que generais mucho asco. Y por cierto a tí, miserable pija que haces trapis con tu amigo drogui te quedan dos telenoticies.
  El mundo democrático pasa de vuestra mierda. Octubre 27, 2021 | 15:49
  Sólo sois unos supremacista golpistas que generais mucho asco. Y por cierto a tí, miserable pija que haces trapis con tu amigo drogui te quedan dos telenoticies..
  Doctor Strangelove Octubre 27, 2021 | 16:28
  Prepara't per anar una temporadeta a l'ombra, allí reflexionaràs sobre la teva corrupció! Mira que ser amiga de paios que trapitxeigen i els i fas contractes il·legals, però on coi vivim? Aquest ésser gros ha d'anar al carrer de tota institució pública! Coi que robar i/o malversar és delicte, encara que siguis indepre! Doc.
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Octubre 27, 2021 | 18:46
  La Declaració d'Independència que va fer el Parlament de Catalunya el 27 d'octubre del 2017 continua sent vigent perquè va ser feta legítimament d'acord amb la llei catalana i internacional i en consonància amb el resultat del referèndum del 1-O. Tot el que cal és aixecar-ne la suspensió
   Anònim Octubre 28, 2021 | 00:30
   Llevas razón,fue reconocida por todos los países y líderes mundiales. Que te has fumado?
   Per reclamacions, a Waterloo... Octubre 28, 2021 | 05:15
   Va ser el batxiller foll i poc preparat el que va trigar setmanes a donar el resultat de l'1-O, segons a suspendre la DUI, i hores a fugir deixant-ho tot enmerdat. El seu successor, que tampoc vam votar, va estat posat a dit pel predecessor com és costum a can corruptgència, tampoc va aixecar la suspensió de la DUI. Uns crean els problemes i vols qu'els altres netegin la merda que deixen rera seu?
  Luisnomeacuerdo Octubre 27, 2021 | 21:15
  Somos el 99 por ciento que no votamos en el butireferemdum y nos la bufa lo que diga esta lazipija. Le quedan do telediarios de mierdatv3 y lo sabe, va a tener tiempo para irse de compras a primark.
  MHP Octubre 28, 2021 | 09:12
  Vinga Borràs, posa't al devant, que tenim que fer?😁

Nou comentari