Laura Borràs: “S’han acabat els lliris, cedir i obeir”

La líder de JxCAT afirma que cal "desplaçar Espanya de Catalunya"

La candidata de JxCAT a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha fet aquest dimecres una crida a “omplir les urnes dels vots que no volen ni veure” el proper 14-F i a seguir una estratègia que passi per “plantar cara” perquè “s’han acabat els lliris, cedir i obeir”. Borràs vol “desplaçar Espanya” de Catalunya i no vol participar en cap reforma de l’estat espanyol. En una conferència per parlar dels reptes de futur de Catalunya, Borràs ha manifestat que l’estat espanyol busca que els independentistes no votin d’aquí dues setmanes aprofitant el context de “por” per la pandèmia. “Votarem malgrat no ho vulguin, els únics que tenen por a la democràcia són ells, nosaltres no hem deixat de votar, fins i tot quan van desplegar tota la força bruta”. Borràs s’ha mostrat convençuda que l’estat espanyol “confia” que els independentistes es quedin a casa atemorits pel virus.

Borràs, que ha fet una introducció sobre la crisi oberta per la Covid-19, ha denunciat que la política catalana està sotmesa a una altra pandèmia des del 2017, “una guerra de desgast i desatenció econòmica i social que ens manté en una autonomia que és a la UCI”. Davant d’això, ha continuat, “mereixem sortir de la UCI i tenir la independència” perquè és “la única eina que garanteix oportunitats per tothom”.

La líder de JxCAT ha manifestat que la gestió de la pandèmia “requereix mirada de present i futur” i ha afegit que “s’han de prendre mesures i actuar des del punt de vista social, sanitari i econòmic”. Però ha fet una advertència: tot això s’ha de fer “dins i davant un estat que és un mal estat, que ens maltracta, ens dona malestar”. Per Borràs l’estat espanyol és “un mal estat i necessitem ser independents”.

Missatge a ERC

Borràs ha enviat un missatge a altres partits independentistes que aposten pel diàleg: “Qualsevol estratègia que no passi per plantar cara ens aboca a més dependència, des de l’octubre del 2017 ho som més”. La líder de JxCAT ha dit que està disposada a parlar amb tothom perquè té la mà està estesa, però “s’han acabat els lliris, cedir i obeir”.

La número dos per Barcelona de la llista de JxCAT també ha alertat d’un possible govern de socialistes i Comuns a Catalunya amb el suport de partits unionistes conservadors amb “animadversió visceral” contra Catalunya. Borràs també ha llançat dards contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que va arribar al poder —ha recordat— prometent la detenció del president català a l’exili: “És el president de les mil cares, però no en té cap que sigui agradable per Catalunya”.

En la seva conferència, Borràs ha explicat els set eixos princpals en què basa la seva proposta per reactivar Catalunya en l’actual escenari de crisi.

Borràs ha dit que les polítiques a desplegar han de ser una anticipació de la república futura i ha convidat a reconèixer els errors que s’han comès.

Comentaris

  Cúrcuma 27/01/2021 9:17 pm
  Poders judicials i psoe han volgut posar en situació d'estrés el nostre govern i escampar la por perquè no anem a votar. I si els unionistes no poden entrar al govern provaran d'impugnar les eleccions. Però votarem i persistirem!!
  Xavier Martí Balsells 27/01/2021 6:37 pm
  No us preocupeu que tots aquest que parleu malament de JUNTS i de la Laura us posaran cada mes una taula de diàleg presidida pel Ilustrisim Sr Iceta Faran un Tri i convidaran al Sr Fernández Díaz para “hundir la Sanidad Catalana” Hem de seguir amics Ah i d’aquí a uns dies direm als serveis secrets basarà espanyols com i d’aquína manera farem la DUI
  Anem per pams 27/01/2021 1:18 pm
  Per obtenir la independencia de un pais nomès fan falta 2 coses, exercir força+astucia=exit i fins ara NO s'ha utilitzat ni una ni l'altre i per tan el resultat, no es altre que EL FRACÀS
  JxCAT no té programa 27/01/2021 12:50 pm
  Puigdemont amb la seva política de confrontació a distància, sense cap resultat positiu i sí de negatius, ha creat una situació desfavorable per a l'independentisme. Ha generat confusió i situacions desfavorables per als catalans.
  140
  104
  Respon
  sro284 27/01/2021 11:24 am
  Parole,Parole,paroleeee! No te creo, à la primera de canto te fugas a Waterloo en un maletero con el Fuigpelmon, y a cobrar de la caja solidaria Grocnyorda. No cuela!
  27
  114
  Respon
  Ramon 27/01/2021 11:09 am
  Music to my ears, compatriota.
  23
  13
  Respon
  Borràs ha convidat a reconèixer els errors que s’han comès 27/01/2021 10:42 am
  Una actitud molt corruptgent, el que hauria de fer es predicar amb l'exemple, que comenci ella que son els que portan 10 anys processant cap enlloc.
  139
  100
  Respon
  Jo 27/01/2021 10:34 am
  Laura Hagrid Borràs només ven fum. Per què no ens explica com pensa fer efectiva la DUI?
  88
  79
  Respon
  Fum per Catalunya, ERC botiflers, CUP sistema 27/01/2021 10:32 am
  i nosaltres que ens ho creiem, hahaha, a la primera ordre del TSJC o del TS o del Tpollasespanyol, els fareu cas. No teniu credibilitat.

Nou comentari