Laura Borràs, a Ana Rosa Quintana: “El Consell d’Europa no és el Consell de la Xina”

La presidenta del Parlament diu que "si Sánchez estima els catalans, els hauria de deixar votar"

Petita enganxada entre la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i la periodista Ana Rosa Quintana en el programa matinal de Telecinco. La presidenta de la cambra catalana ha estat convidada al programa a través d’una videotrucada per valorar l’actualitat política i parlar sobre els indults. En una de els seves respostes, Borràs ha destacat que Sänchez no ha aconseguit indultar els presos polítics abans que arribés el “demolidor” informe del Consell d’Europa. I ha estat aquí quan Ana Rosa li ha contestat que cal “explicar bé” què és el Consell d’Europa, insistint que els seus informes “no són vinculants” i que “a vegades pot generar confusió perquè potser la gent es pensa que és la Unió Europea”. Borràs ha insistit que d’aquest organisme en depèn el Tribunal Europeu de Drets Humans i que “el Consell d’Europa no és el Consell de la Xina”.

Per altra banda, Borràs ha dit que “si Pedro Sánchez estima els catalans, els hauria de deixar votar”. En aquest sentit, ha dit que “no fa falta que ens estimi, només que ens respecti“. La presidenta del Parlament ha assegurat que l’independentisme no pot modificar el seu full de ruta tot i la concessió dels indults, i ha assegurat que “l’autodeterminació i l’amnistia” seran “el punt de partida” en les negociacions amb el govern espanyol. “Nosaltres ens mantindrem en el mandat de les urnes”, ha dit.

Finalment, Borràs ha negat que els indults siguin un “èxit” pels independentistes. “No ho poden ser si no van acompanyats d’una negociació política”, ha dit. A més, ha dit que “la solució passaria” perquè els exiliats puguin trepitjar l’Estat espanyol sense por a ser detinguts.

Comentaris

  Ferran 23/06/2021 12:28 pm
  La presidenta del Parlament diu que "si Sánchez estima els catalans, els hauria de deixar votar" Ja votem ? cuan es fan el-leccions Generals, Autonomiques i Loclas !!
  JordiP 23/06/2021 12:29 pm
  Bé, la Borràs. Farà una esplèndida i batalladora segona autoritat de Catalunya, de la mateixa manera que hauría una excel·lent primera autoritat. Llesta, intel·ligent, estudiosa, ràpida de ment, bona polemista, gran negociadora, àgil discutidora. Aguda interlocutora, posa cadascú al seu lloc amb dues paraules i troba sempre el contra-argument ideal per a anul·lar les parides i maniobres dialèctiques dels protofeixistes que gosen oposar-se-li. Pobrets, no poden amb ella. Ei! I sense perdre el somriure!
   Josep 23/06/2021 3:42 pm
   Esta imputada, durara dos Telediaris.
    Ot 23/06/2021 4:01 pm
    Aqui a Catalunya telenoticies
  Amnistia 23/06/2021 12:30 pm
  AR. Ara toca AMNISTIA i retorn del exiliats. AR, aquest exiliats no han fet res que, no són fugats en marxat obligats per uns... Bé, si enteneu ja sabeu, però no crec enteneu
  104
  2
  Respon
   Gonzalo 23/06/2021 12:45 pm
   El consejo este de Europa rechazó una propuesta de amnistía.
  Roser 23/06/2021 12:32 pm
  Ja us ho ha dit el Consell d'Europa que 1 d'octubre va ser il.legal i que es van saltar les lleis. Això ho obvieu
  47
  138
  Respon
   ton c. 23/06/2021 5:04 pm
   i a quin article de la Constitució diu que donar un cop d´estat amb armes no es pot fer? perque aixó es greu oi?
  Nil 23/06/2021 4:02 pm
  I per això els catalans hem guanyat amb un 52% en les darreres eleccions
  manel 23/06/2021 3:44 pm
  Com el teu comentari, que no saps ni tans sols escriure. Aquest es el nivell.

Nou comentari