L’Audiencia Nacional tomba la recusació de Boye contra la magistrada que l’investiga

Indignació de la defensa

Protecció entre togues. Maria Tardón seguirà al capdavant de la persecució de Gonzalo Boye pel delicte de blanqueig de capitals tot i les errades i punts obscurs de la investigació . Així ho ha ratificat la Secció Segona de la sala penal de l’Audiència Nacional que, s’ha negat a tramitar la recusació, i fa costat a la jutge María Tardón perquè segueixi investigant a Gonzalo Boye. La defensa de l’advocat que ha dissenyat l’exitosa internacionalització judicial del Procés així com l’acusació popular en casos de corrupció del PP, retreu que s’hagi desestimat la petició d’apartar la magistrada malgrat la seva “intensa i dilatada trajectòria política vinculada al PP , que es remunta a l’any 1.999”.La sala alega que la recusació és extemporània.

Els lletrats de Boye consultats per El Món, entenen que l’advocat de Puigdemont i com a acusació en el cas dels Papers de Bárcenas,“es troba en una greu situació d’enorme vulnerabilitat davant l’accentuada politització dels últims 22 anys de la magistrada María Tardón”. En aquest sentit consideren que el “perfil públic i polític de la jutge és incompatible amb investigar-lo”. “De fet, podria incórrer en una gravíssima vulneració de el dret fonamental a jutge imparcial”, alerten.


La magistrada María Fernanda García Pérez de la Secció Segona de l’Audiència Nacional ha rebutjat la recusació al·legant que s’ha presentat “extemporàniament”. Un fet que nega la defensa que insisteix que “no s’ha adonat que es va presentar dins el termini legalment previst des de la presentació de la querella a la causa”. Una raó que s’afegeix a una altra errada que destaquen els lletrats: que en la interlocutòria que desestima la recusació afegeix dos delictes a Boye pels que Tardón no el processa, “tràfic de drogues i pertinença a organització criminal”. “Es tracta d’una errada, segur, igual que dir que la recusació és extemporània”, subratllen.

El fet de no admetre a tràmit la recusació és, pels advocats, girar l’esquena al Tribunal Europeu de Drets Humans en matèria de jutge imparcial. “La relació de Tardón amb el PP que Boye va descriure en la seva recusació és prou com per dubtar de la seva imparcialitat amb l’advocat”, asseveren les mateixes fonts. Aquesta relació provoca una seriosa desconfiança cap a la investigació contra Boye. “Al llarg de 19 anys d’exercici professional”, afegeix Boye, “mai he tingut cap problema legal ni disciplinari, però aquesta magistrada m’ha perseguit en el termini de dos anys en dos procediments diferents coincidint amb l’existosa defensa internacional dels exiliats pel Procés“. En tot cas, Boye conclou que la magistrada que no ha admès a tràmit la recusació María Fernanda García Pérez -que també haurà de valorar els recursos- per “evitar a entrar a valorar el perfil polític de Tardón”.

Comentaris

  Ferran 29/05/2021 2:21 pm
  El TOP atado y bien atado. Asco infinito.
  L'OBSERVADOR ASTORAT 29/05/2021 11:59 am
  L'Audiència Nacional (AN) va ser una "Mutació Ful Constitucional del 1977", del Franquista "Tribunal de Orden Público TOP ". No va ser més doncs, que una "Operació de Maquillatge i Canvi de Nom", per continuar perseguint, ara des de una perspectiva "Suposadament" Democràtica, tot allò fos susceptible de poder fer trontollar el "Deep State Ñ (Franquista 2.0 -Borbónic)", hereu i continuador d'un Estat "Genocida-Feixista", i també per suposat, "La Unidad Indisoluble de España". Quin valor té doncs, ni una sola línia de les seves Sentències !!!
  David 29/05/2021 10:35 am
  Quan l'objectiu és fer mal, no importa quedar en evidència, especialment si la conseqüència no té un efecte directe sobre el jutge que et vol fer mal, i a més, arriba 10 anys després. És a dir, com a jutge o policia pots fer mal a persones perquè el mal que fas no et repercutirà (rarament et multaran o perdràs el teu lloc, i si el perds de posaran en un altre) però com que, a més, aquestes repercussions no són actives sinó passives (venen d'una resolució d'algun jutjat europeu) i arriben al cap d'una dècada, aleshores la causa ja ha perdut tirada i ja ningú se'n recorda.
  Xarnego 29/05/2021 4:23 am
  Canya als jutges i fiscals delinqüents del PPSOE !
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) 28/05/2021 9:57 pm
  Ataquen Boye perquè defensa el President de Catalunya, el MH Carles Puigdemont
   Lliures 28/05/2021 10:29 pm
   El pitjor expresident. Sort que va perdre les eleccions i que ja no hem de suportar la seva prepotència i ineptitud. Ara obtindria 8 diputats menys.
    Ricard 29/05/2021 10:04 am
    Com es mesura al "pitjor" President? I com se sap el resultat d'unes eleccions sense que tinguin lloc? Misteri.
    Anònim 29/05/2021 2:34 am
    T'equivoques, gamarús, el MHP Puigdemont va ser destituït per un cop d'estat il·legal i continua sent el president legítim de Catalunya
     Lliures 29/05/2021 9:29 am
     Puigdemont va perdre les eleccions i és un dels polítics amb una valoració més baixa. Les urnes, que alguns no respecteu, l'han destituït. Catalunya i l'independentisme hi ha sortit guanyant.
      Ricard 29/05/2021 10:05 am
      Les urnes no desqualifiquen el President. Simplement es va dividir el seu vot en dos partits, un dextraparlamentari.
      14
  Ricard 28/05/2021 9:00 pm
  A les dictadures els advocats dels no afectes al règim ho passen malament si és que els defensen, que es precisament el que fa Boye. Recordo l'advocat que van designar al President Companys al judici comèdia del que va ser objecte. Si l'hagués contractat el President l'haguessin afusellat al mateix moment que el seu client. Afortunadament l'havia designat el mateix règim, i això el va salvar. Per cert, segons sembla va fer prou bé la seva feina, però en un judici comèdia amb sentència preestablerta. Doncs ja sabem què ens espera als catalans a "Espanya": d-i-c-t-a-d-u-r-a.
  Pepe 28/05/2021 8:34 pm
  Aquests del 155 tenem molta merda per amagar, no?
  Pesat 28/05/2021 8:19 pm
  És l'únic advocat que hi ha a Catalunya? Farts de suportar aquest careto i la seva antipatia.
   Ricard 28/05/2021 8:54 pm
   Renoi, sembla que parlis de la sogra. Quin rigor d'opinió, mare meva.

Nou comentari