L’Audiència Nacional rebutja la petició de suspendre les repatriacions al Marroc

El tribunal creu que de l'ordre d'Interior impugnada "no es dedueixen les violacions de drets humans denunciades"

L’Audiència Nacional ha rebutjat la petició de la Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat de suspendre cautelaríssimament l’ordre del Ministeri de l’Interior de repatriar els menors migrants que van travessar al maig la frontera del Marroc amb Ceuta. En una interlocutòria d’aquest dimecres, el tribunal afirma que del document del 10 d’agost que va emetre Interior “no es dedueixen les violacions de drets denunciades”. L’AN argumenta que la regulació del procediment de repatriació d’un menor contempla que, en cas de vulneració de drets, s’impugni la decisió d’expulsió “davant els òrgans d’aquesta jurisdicció que siguin competents que ja tenen coneixement d’algun d’aquests recursos”, en referència als jutjats de Ceuta.

Pel que fa a les al·legacions d’Interior, que ha argumentat en un escrit que l’AN no és competent perquè “no existeix acta o instrucció” que sigui impugnable, el tribunal les rebutja i es declara competent per resoldre la mesura sol·licitada. Els magistrats consideren que l’escrit del 10 d’agost encara que “presenta defectes formals, com la manca de firma o destinatari així com la seva escarida fonamentació”, “ha servit perquè les autoritats corresponents a la ciutat autònoma hagin posat en marxa actuacions de retorn de menors marroquins amb base a tal document o instrucció”.

Comentaris

    Tano 18/08/2021 4:57 pm
    Quin fastic de personatges. Audiencia que fot pena de veure.
    Pere 18/08/2021 7:42 pm
    TANO Anem a pams, aqui els únics responsables, són els satrepres del Reino de Marruecos, que va mobilitzar a la canalla, els portar a la frontera amb un engany i va fer-los entrar a Ceuta amb calçador.

Nou comentari