El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència Nacional obre judici contra els Pujol i imposa 7,5 milions de fiança
  • CA

Recta final per asseure a la banqueta dels acusats la família Pujol Ferrusola. El titular de jutjat d’instrucció número 5 de l’Audiència Nacional Santiago Pedraz ha acordat l’obertura de judici oral contra l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol Soley, els seus set fills i onze persones més -entre elles l’exdona de Jordi Pujol Ferrusola, Mercè Gironés, o els empresaris Luis Delso Heras, Carles Sumarroca Claverol i Carles Vilarrubí. En diversos graus i circumstàncies demana jutjar-los per delictes com d‘associació il·lícita, blanqueig de capitals, delicte continuat de falsificació de document mercantil, set delictes contra la Hisenda Pública i delicte de frustració de l’execució.

En la seva interlocutòria, el jutge reclama a Jordi Pujol Ferrusola perquè en el termini de 10 dies dipositi 7 milions i mig d’euros i a Mercè Gironés 400.000 euros per a cobrir les possibles responsabilitats civils que puguin derivar-se en aquest procediment pels delictes contra la Hisenda Pública que se’ls imputen.

Ara el magistrat ha atorgat un termini d’un mes per tal que els acusats presentin els seus escrits de defensa i inclou els escrits d’acusació de la Fiscalia Anticorrupció, l’Advocacia de l’Estat i l’acusació representada per Grand Tibidabo SA. L’anterior jutge instructor, ara fa un any -el 16 de juny de 2020- va proposar jutjar els membres de la família Pujol Ferrusola per formar una organització criminal que, aprofitant la seva posició privilegiada d’ascendència en la vida política, social i econòmicad de Catalunya durant dècades, va acumular un “patrimoni desmesurat directament relacionat amb percepcions econòmiques derivades d’activitats corruptes”.

A més de la família Pujol, la causa també inclou empresaris que presumptament realitzaven pagaments milionaris a la família, segons explicava José De la Mata en la seva interloctòria, “dissimulats amb estructures societàries més o menys sofisticades i utilitzant diferents paradisos fiscals i fórmules contractuals”. “Tots aquests contractes simulats trobaven la seva contraprestació en l’exercici de concretes influències per part de la família Pujol Ferrusola en adjudicacions, canvis de qualificació urbanística o adjudicació de concessions.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ramon a juny 16, 2021 | 14:12
    Ramon juny 16, 2021 | 14:12
    L'anomenat "Cas Pujol" és un projectil més del bombardeig d'Espartero que estem sofrint. El bombardeig que, segons Espanya, cal fer-li a Catalunya cada generació per mantenir-la sotmesa.
  2. Icona del comentari de: Son independentista va dir i... cleca judicial a juny 16, 2021 | 14:23
    Son independentista va dir i... cleca judicial juny 16, 2021 | 14:23
    Ai Asens i cia, ja teniu el president de Cataluna durant molts anys (els catalans el votàvem i no us votàvemn a vosaltres, oi?) sota les peülles de la justícia espanyola. Se l"estimaran tant com per a sjimar-los a la persecució que sofrim els independistes. . A Pujol ell van començar a perseguir quan es va declarar independentista
  3. Icona del comentari de: Erc justicia espanyola a juny 16, 2021 | 15:04
    Erc justicia espanyola juny 16, 2021 | 15:04
    7,5 milions, erte 3.800milions, ferrovial.junqueras17 milions, justicia junqueras.es
  4. Icona del comentari de: Ricard a juny 16, 2021 | 15:04
    Ricard juny 16, 2021 | 15:04
    A l'audiència nacional... Aquells que empresonen quasi dos anys a un no culpable i a ningú li passa res. El top versió règim 78. Ja.
  5. Icona del comentari de: No son casualitats a juny 16, 2021 | 15:05
    No son casualitats juny 16, 2021 | 15:05
    AHIR SURT A LA LLUM UN COMPTE DE L'EMÈRIT A ANDORRA I AVUI OBREN EL JUDICI ALS PUJOL. VOLER DESVIAR L'ATENCIÓ POTSER? O SON CASUALITATS?
  6. Icona del comentari de: Ramon a juny 16, 2021 | 15:23
    Ramon juny 16, 2021 | 15:23
    Una sola paraula del president Pujol contra la independència i ni ell ni llur família haurien sofert cap persecució judicial. Mentre que si La Vanguardia hagués fet costat al poble de Catalunya en llur lluita per la independència, probablement a hores d'ara el diari ja ni existiria. Doncs bé, ERC homenatja... els Godó.
  7. Icona del comentari de: RAMON A a juny 16, 2021 | 17:05
    RAMON A juny 16, 2021 | 17:05
    La deixa del putero comisionista de Andorra ni sen parla

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa