L'Audiència de Barcelona, a la Guàrdia Civil: "L'1-O es va produir un excés de força"

Dura interlocutòria judicial sobre l'actuació del cos a Sant Joan de Vilatorrada
Una imatge de les càrregues al Quercus
Una imatge de les càrregues al Quercus | QS

 

Victòria judicial del sobiranisme la d'avui a l'Audiència Provincial de Barcelona. Els magistrats de la sala de la Secció V consideren que el dia del referèndum del Primer d'Octubre, l'actuació de la Guàrdia Civil al Institut Quercus de Sant Joan de Vilatorrada va ser "excessiu". 

 

La interlocutòria, una forta estirada d'orelles tant a l'actuació policial com a la magistrada instructora de Manresa, titular del número 2 de la capital del Bages,  assegura que es podrien haver estalviat les lesions que van patir els ciutadans. Així mateix, segons la interlocutòria a la que ha tingut accès El Món, consideren que hi va haver "excessos policials en l'ús de les porres i les defenses copejant ciutadans sense que hi hagués agressió física prèvia i sense finalitat aparent".

 

A més, l'Audiència considera que l'actuació policial no fou "proporcional" i que haurien d'haver valorat el fet que podrien provocar ferits i un "deteriorament de la imatge de les institucions". A més, els magistrats asseguren que si s'hagués deixat votar, el resultat no hauria tingut "cap conseqüència jurídica" com s'ha vist arran dels altres llocs de Catalunya on es va poder votar. "Això era sabut per la força actuant", rebla la resolució.  Amb aquests arguments, la Sala requereix a la instructora que es practiquin les proves pertinents per esbrinar quins agents van actuar amb excès de força.

 

 

 Comentaris
miquel
Almenys han trigat menys que la justícia europea!!!!!!
Joan Serra
A Sant Joan i a tot arreu , aquests fils de la grandíssima es van passar molt i , per damunt de tot, els fils de la grandíssima que els ho van ordenar . Ho ha vist tot el món i aquí no ha passat res , increïble .
Espanya país podrit mafiós dictador corrupte i lladre
fideli
el PPiolins han demostrat al món que els españols són violents, primitius...
pitu
Diuent els poders de Madrid i els seus diaris que no van ser al guardias civils i policies que van esbatusa al poble. Va ser el poble que va esvatusar a les forçes que die¡uent que son de l'orde. No se com collons es menja tot aixos. Per sort ara tenim a l'Audiencia de Barcelona que possa les coses al seu lloc.
No fotis ¡¡¡¡
I quan s'han adonat d'això? No ho hagués dit mai. Els espanyistanos violents ? Caram, caram.
Norman Bates
Han tardat més de 13 mesos en adonar-se'n !!!

envia el comentari