El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’Audiència avala les ‘punxades’ telefòniques a Madí i Vendrell en l’operació Volhov
  • CA

L’Audiència de Barcelona ha avalat les intervencions telefòniques de l’operació Volhov ordenades pel magistrat del jutjat d’instrucció número 1 de Barcelona a l’exalt càrrec de CDC David Madí, a l’exconseller d’ERC Xavier Vendrell, i al president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, Xavier Vinyals. Els magistrats consideren que existeixen “sospites fundades de la comissió de delictes relatius a la corrupció“, de manera que desestima el recurs presentat per Madí, al qual es van adherir bona part de la vintena d’investigats, segons la interlocutòria avançada per El Periódico i comunicada pel TSJC.

La secció número 21 no veu cap vulneració del dret de defensa dels investigats pel fet de ‘punxar-los’ els telèfons i considera que el magistrat instructor, Joaquín Aguirre, va motivar suficientment la necessitat de les intervencions de les comunicacions pels delictes de tràfic d’influències o malversació de fons públics.

Els magistrats neguen que la mesura es prengués davant de meres conjectures o especulacions, ja que de l’anàlisi de les converses, diuen que es constaten “sospites fundades“. Les intervencions es van ordenar després d’analitzar gravacions d’àudio de converses amb Madí i Vendrell trobades al telèfon mòbil de Víctor Terradellas, excap de relacions internacionals de CDC i investigat prèviament per desviament de fons de la Diputació. Amb aquells indicis, creuen els magistrats, n’hi havia prou per autoritzar les gravacions dels telèfons de Madí i Vendrell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Ricard a febrer 04, 2021 | 15:39
    Ricard febrer 04, 2021 | 15:39
    Saber els pets que fa en Vendrell a base de divulgar indiscriminadament converses PRIVADES que no tenen res de delictiu segons els jutges castellanistes està plenament justificat. I una altra jutge castellanista, Lamela, tanca a innocents 2 anys i ningú li toca el pèl. Els catalans estem indefensos davant Castella. I els castellanistes continuen impunes malgrat els seus abusos nacionalistes.
  2. Icona del comentari de: miquel puigpelat a febrer 04, 2021 | 16:49
    miquel puigpelat febrer 04, 2021 | 16:49
    Si hagués estat la Generalitat o els mossos, ja estarien tots a la presó.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa