Lastra apunta a JxCat: “La taula de diàleg té molts enemics a fora i a dins”

La vicesecretària general del PSOE i portaveu socialista al Congrés, Adriana Lastra, ha apuntat a JxCat com “un enemic a dins de la taula del diàleg“. Durant una intervenció al Foro Ser Navarra, Lastra ha dit que s’ha d’afrontar el conflicte polític en aquest espai “sent conscients que la taula té molts enemics fora i dins”. En aquest sentit, ha recordat que JxCat estava asseguda dimecres a la taula de diàleg i que, dissabte, en l’acte del Consell per la República a Perpinyà “criticava la taula i el diàleg que s’obre”. “L’important és entendre’s i intentar solucionar-ho”, ha afegit la socialista, que és “conscient” que “no serà fàcil ni ràpid”.

De fet, Lastra ha expressat que quan van acordar amb ERC un document per una “taula de diàleg, negociació i acord“, ja sabien que “hi havia una part que no volia diàleg, negociació ni acord“: “Hi ha una part de l’independentisme català que prefereix viure en la confrontació, com hi ha una part de la dreta espanyola que ho prefereix, perquè els dona rèdits polítics”. Així, ha advertit que el que fan és “destruir la convivència”.

La vicesecretària general del PSOE ha defensat “l’agenda del retrobament” de Pedro Sánchez, amb una quarantena de punts que “la Generalitat havia requerit en moments passats i no havien tingut resposta“. S’ha emplaçat a començar a parlar del que “preocupa” als catalans en matèries de sanitat, educació o infraestructures i, alhora, afrontar el conflicte polític “que ha paralitzat durant molt temps i que divideix i bloqueja”.

Nou comentari