L’Associació de Víctimes del Terrorisme denuncia l’advocada de Pablo Hasél

La lletrada va dir el 2019 que els "companys" d'Euskalherria "van haver de lluitar" amb els "únics mitjans" que tenien

L’Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) ha denunciat l’advocada de Pablo Hasel, Alaejandra Matamoros Alexandrova, per enaltiment del terrorisme davant el Jutjat Central d’Instrucció de l’Audiència Nacional. En concret, l’ha denunciada per unes declaracions en unes xerrades organitzades pel Moviment Antirrepressiu de Madrid el 25 de maig de 2019, en les quals va assegurar que els “companys” d’Euskalherria “van haver de lluitar” amb els “únics mitjans” dels quals disposaven. “Ells van lluitar amb les armes pel seu dret d’autodeterminació”, va afirmar. L’entitat considera que l’advocada va “aprofitar” la xerrada per “justificar” el terrorisme perpetrat per ETA.En concret, l’AVT ha criticat que fes servir el terme “companys” per referir-se als membres d’ETA, la qual cosa consideren que demostra “afinitat” amb aquests. De la mateixa manera, l’associació creu que “pressuposa un clar contingut d’enaltiment o justificació” manifestar que l’única forma que tenia l’organització era mitjançant “accions violentes”.

L’AVT també s’ha referit a les declaracions de l’advocada fetes als mitjans de comunicació en els darrers dies, arran dels aldarulls produïts en diverses ciutats. Segons l’associació, Matamoros Alexandrova ha titllat els cossos de seguretat de “torturadors” i ha qualificat la seva actuació de “vergonyosa”, culpant les forces de seguretat dels disturbis.

“Aquest tipus d’afirmacions, igual que les realitzades en la xerrada que és objecte de la denúncia, l’únic que persegueixen és encoratjar la continuació d’episodis violents en les ciutats amb la consegüent alteració de la pau pública”, denuncia l’associació. Així mateix, considera que aquestes expressions “no tenen cabuda” en la llibertat d’expressió i causen un “enorme dany i humiliació” a les víctimes del terrorisme.

Comentaris

  remigio III 01/03/2021 12:11 pm
  Ara l'atac és contra les defenses. Qui defensa un independentista és "sospitós" i cal atacar-lo. El terrorisme d'estat és capaç de desfer l'estat convertir-nos, com la història ja reflecteix, convertir-nos en criminals i, no està molt lluny el 36. Es comença buidant ulls i després pagant foc a un furgó repressor on una persona, segurament espantada, no s'atrevia a eixir haguera convertit en un crim. On ens estan portant???
  uno que vive en Tabarnia 01/03/2021 9:47 am
  altre vegada pasajan els morts, es veu que aixo es un molt bon negoci, pot ser que i ballin i tot, pobrets son molt curtets, aixo si solsament el "SEUS" morts, per cert per aui n,hi ha que semostren que els hi va la marxa FUNEBRE
  Manel 28/02/2021 11:43 pm
  No hay que perder mucho tiempo,esta chica quedó retratada el otro día,más vale a veces estar calladita.
  Hola 28/02/2021 8:23 pm
  Indepes sou tots uns pallasos curts de gambals, ehhhhh!!! Tot dins la meva llibertat d,expressio, si voleu u rapejo
  Ya estamos tardando en mandar a nuestro Pablo a Eurovisión 28/02/2021 6:26 pm
  "Que cabeza tan bien amueblada / tiene mi abogada / Luciría muy bien en una estaca, do re mi fa sol. / Y luego, por el culo raca raca , sol fa mi re do."
  10
  56
  Respon
  Dani_Andreuenc 28/02/2021 6:18 pm
  Aquests de l' AVT veuen encaputxats a tot hora. No estan be del cap. Ja han denunciant a la feixista que acusaba als jueus? Aixo com va? Aixo suposo que a l' AVT si que els mola...perque no es enaltiment de res, es veum i la Fiscalia ja l' ha jutjat? Es clar que no... Puta merda d' Ejpaña...
  108
  41
  Respon
  Ricard 28/02/2021 6:17 pm
  La immensa majoria de castellans demostren dia a dia que els vots dels no castellans no els tenen en compte per a res. Per a ells la seva pàtria, racial per només castellana, es l'essencial, dit per exemple pel president del cgpj. Per tant l'AVT, històricament aliniada políticament de la mateixa manera que l'exemple exposat dona la raó a la lletrada que demanden. Només cal afegir que qui ha posat en evidència la dictadura castellanista imperant no foren els bascos, potser amb l'excepció del tracte totalitari dispensat al congrés castellà al pla Ibarretxe, sinó els catalans. Per tant la denuncia de l'AVT és essencialment repugnant, per cínica.
  118
  81
  Respon
  Ramon 28/02/2021 6:03 pm
  Això de la violència per "causa" d'aquest ruc és una bona mostra del que farà Espanya si mai aconseguíssim la independència. L'armarà com mai, primera i principal per odi, però també amb l'objectiu de generar moviments reunionistes (afegits als que lògicament ja hi comptarà per raó de la colonització).
  18
  80
  Respon
  Denuncia inutil... 28/02/2021 5:43 pm
  AVT igualment inutil...

Nou comentari