L'associació Àgora Judicial respon amb "gran preocupació" a l'acusació de la Fiscalia

Recorden que "és palmari i notori" que no s'ha donat l'element "nuclear i essencial" de l'aixecament violent que veu el Ministeri Públic
Membres del Govern Puigdemont entrant a declarar al Tribunal Suprem, el novembre de 2017
Membres del Govern Puigdemont entrant a declarar al Tribunal Suprem, el novembre de 2017 | ACN
 
L'associació de jutges Àgora Judicial va expressar aquest dissabte "enorme sorpresa" i "gran preocupació" pel fet que el relat que s'ha anat construint durant la instrucció s'hagi plasmat també a l'escrit d'acusació provisional presentat per la Fiscalia contra els dirigents independentistes processats per l'1-O. En un comunicat, els magistrats consideren que qualificar els fets esdevinguts durant la celebració del referèndum com a constitutius d'un delicte de rebel·lió "no sembla que pugui superar una anàlisi objectiva i imparcial que s'atengui al principi de legalitat penal". Segons Àgora Judicial, "és palmari i notori" que no s'ha donat l'element "nuclear i essencial" d'un aixecament violent, general i deliberat per obtenir la declaració d'independència , recollit en el Codi Penal com a rebel·lió.

 

L'associació ha recordat que el Ministeri Públic ha d'actuar, en tot cas, segons els principis d'imparcialitat i de defensa de la legalitat. L'escrit prossegueix afirmant que no està tipificat "un delicte de rebel·lió per imprudència", per la qual cosa, "en contra del que sembla desprendre’s de certes resolucions dictades" en la instrucció i de l’escrit d'acusació, "hauria de ser irrellevant el que els acusats van poder pensar que podria arribar a ocórrer en un hipotètic futur: s'ha de produir, simplement, un aixecament públic i violent objectivament constatable". Àgora Judicial es mostra sorpresa per "l'estranya insistència", en seu d'instrucció i ara també d'acusació, a sostenir que les forces i cossos de seguretat "es limitaven el dia 1-O a complir un mandat judicial" i ometre el fet que la resolució judicial que ordenava impedir la celebració del referèndum preveia igualment que l'actuació policial s'havia de dur a terme "sense alterar o afectar la normal convivència ciutadana".


 

L'associació veu "omissions" i silencis que posen de manifest si s'està actuant o no segons el principi d'imparcialitat previst per al Ministeri Fiscal. "Quan la falta de correspondència entre la realitat i una actuació judicial que l'analitza es presenta amb tanta claredat i amb tanta intensitat, no només és possible sinó també desitjable, i fins i tot obligatòria, la crítica constructiva d'aquesta actuació", argumenten abans d'afirmar que les decisions de la Fiscalia afecten de forma indirecta, al conjunt de la societat espanyola. La Fiscalia va fer públic aquesta setmana que sol·licitaria 25 anys de presó per a l'exvicepresident, Oriol Junqueras, per un delicte de rebel·lió agreujada amb malversació. Per a Jordi Cuixart, Jordi Sànchez i Carme Forcadell demanarà 17 anys de presó, i per a la resta de presos (Dolors Bassa, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull) en demanarà 16 anys. Per a la resta de membres del Govern en llibertat provisional, la petició és de 7 anys per malversació i multes de 30.000 euros per desobediència (Carles Mundó, Santi Vila i Meritxell Borràs). 

Comentaris
Ejpaña is diferent
La preocupació és unànime
Fins i tot pels acusadors si no els surt bé la jugada que serà la destrossa del sistema carca judicial. Sort que el ressó d'aquesta farsa ja és mundial. Hem de veure els grans titulars: "El judici contra un poble per voler votar per la seva llibertat amb pau i democràcia". De fet ja no hauria d'haver judici. Nacions Unides amb la seva Carta Magna sobre la Lliure Determinació del Pobles, El Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg i la Comunitat Europea s'haurien de pronunciar pel dret al referèndum
Antoni Ferret
És evident que els qui porten aquest procés judicial estan actuant fora de la Llei. I que totes les organitzacions judicials ho han de denunciar.
justícia a la carta
L'advocat de Clara Ponsatí, Aamer AnWar, ahir a FAQS va dir que a Espanya hi ha una justícia diferent pels catalans. 25 anys de presó per deixar que la gent voti és com la història que s'explica a la quitxalla de l'home del sac. Cuidadin catalans en alçar la veu, que vindrà l'home del sac i es posarà dintre durant 25 anys.Així que feu bondat gent subversiva pecadora.
S'ha de treure la violència de sota les pedres.
Qui buscava la violència a la seu de la CUP? Qui va deixar el vehicle obert amb armes davant Economia? Violència! s'ha de buscar la violència fins hi tot les avies de Tortosa que entorpien el pas als àngels armats per sufocar als violents que volien votar. Els policies uns sants beneits com demostra l'imatge d'aquella persona que s'arrestava pel terra queixalant la ma del pobre policia com es pot comprovar a les imatges. Renoi amb els pares de la constitució feta a mitges.
Los de Agora Judicial son independentistas. La noticia sería que tocarán las castañuelas, por este o por cualquier otro motivo.

envia el comentari