L’Assemblea de Madrid recorre als tribunals el decret de convocatòria electoral d’Ayuso

La Mesa del parlament autonòmic porta la qüestió al TSJM perquè hi ha dues mocions de censura en tràmit

La Mesa de l’Assemblea de Madrid ha acceptat la dissolució de la cambra decretada per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, després que el Butlletí Oficial de la Comunitat de Madrid (BOCM) ho hagi publicat aquest dijous al matí. Tanmateix, l’òrgan ha acordat recórrer al Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) el decret de dissolució i convocatòria electoral perquè hi ha dues mocions de censura en tràmit, una del PSOE i l’altra de Més Madrid. A la Mesa del parlament autonòmic tenen majoria PSOE i Cs, amb dos membres cadascun dels set totals.

La moció de censura presentada ahir pel PSOE i Cs a Múrcia amb l’objectiu de fer fora el PP del govern murcià va acabar obrint una inesperada crisi institucional a Madrid. La presidenta de la Comunitat de Madrid va dimitir per evitar una moció de censura a la capital de l’estat espanyol que, segons Ayuso, ja estaven a punt d’anunciar conjuntament els seus socis de govern de Cs i el PSOE. La convocatòria d’eleccions, podria anul·lar-se, ja que el PSOE i Más Madrid van presentar mocions de censura que podrien acabar portant el conflicte als tribunals.

Comentaris

  RAMON A 12/03/2021 11:28 am
  La IDA la Erdorgan de epanya.La martingala mes antiga de Europa
  Xani 11/03/2021 7:18 pm
  Mira els que dèien que a Catalunya nomês es pensa en la independència i bla bla bla!! Encara estan pitjor ! Quina imatge de traïcions, corrupcions, infantilades....I aquests ens han de donar lliçons? Au va home va!!! Ideal per seguir donant "exemple" a la resta de països. Seguiu seguiu que tot va bê!!
  Català 11/03/2021 6:55 pm
  Apa, embolica, que fa fort!. Una guerra de llops.
  Pep 11/03/2021 5:43 pm
  Visto para la sentencia y la sentencia es Moción de censura. Si se considera un fraude de ley presentar la moción después de que el presidente decida divolver la cámara, tambie seria un fraude de ley divolver aún habiendo mayoría alternativa democráticamente elegida. Es decir no es necesario repetir elecciones pues hay mayoría alternativa suficiente. El presidente debe disolver cuando se constate la imposibilidad de que ningun grupo pueda obtener una mayoría suficiente para gobernar. Todo esto al margen de la literalidad o del espíritu de la ley. Cualquier otra solución sería un lawfare (ahora que está tan de moda esta palabra).

Nou comentari