L’article d’un mitjà espanyol que no podran pair a Madrid

Domingo Sanz explica a Diario16 per què Sánchez té tanta pressa per aprovar els indults

S’imagina vostè les portades de mig món, i algunes d’Espanya, amb Puigdemont a la Rambla de Barcelona juntament amb una foto de Junqueras entre barrots?” Així de contundent comença l’article de Domingo Sanz que ha publicat a Diario16. El missatge de l’articulista és clar: “Pedro Sánchez vol evitar que l’aprovació en el ple del Consell d’Europa de la proposta a favor dels presos polítics i exiliats catalans es produeixi mentre Junqueras i la resta encara continuen a la presó”.

L’article Europa i Puigdemont treuen Junqueras de la presó repassa les constants situacions en què Espanya ha fet el ridícul a Europa per tot el que fa al procés judicial contra l’independentisme i el referèndum de l’1 d’octubre. Assenyala, sobretot, les victòries de Puigdemont amb la justícia europea i la contradicció d’aquestes victòries amb les resolucions que han anat dictant els tribunals espanyols.

El pitjor d’aquests cops, però, segons assenyala l’article, seria veure Puigdemont trepitjant l’Estat espanyol sense problema -encara que els seus advocats Gonzalo Boye i Josep Costa li hagin recomanat no fer-ho- i que els presos polítics encara estiguessin complint condemna. Pedro Sánchez, doncs, tindria pressa per aprovar els indults per tal d’evitar aquest ridícul polític i no pas per bona fe, segons assenyala Sanz al seu text: “un president com Sánchez no pot consentir que exploti aquesta bomba mediàtica, i no li queda més remei que obrir les portes de les presons”.

L’article també acusa la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya, de tractar com a “imbècils” els seus homòlegs europeus quan dona explicacions sobre la repressió espanyola. Lamenta, doncs, l’actitud que té el govern espanyol respecte aquesta qüestió, i explica que susèn en comunicació: “El govern espanyol no ha emès encara cap comunicat amb el clàssic “respectarem la decisió dels jutges europeus, encara que no hi estiguem d’acord'”.

L’article acaba amb una frase contundent capaç de ferir sensibilitats a Madrid: “Per molt que Sánchez i Casado intentin ignorar-ho, s’ha traslladat a Europa el centre de gravetat del problema més important del Regne d’Espanya: l’avenç sostingut de l’independentisme a Catalunya”

Nou comentari