L'Aragó retira un llibre de text d'una editorial catalana per "manipulació de la història"

L'executiu critica que la publicació parlava de la "Corona catalanoaragonesa" en comptes de la "Corona d'Aragó"
Llibres de text per a escolars
Llibres de text per a escolars | arxiu

El govern de l'Aragó ha ordenat la retirada d'un llibre de text de l'editorial barcelonina Casals pel que considera "manipulació de la història", tal com ha denunciat la consellera d'Educació, Cultura i Esport, Mayte Pérez. L'executiu aragonès critica que el llibre, de Literatura Universal, parlava de "Corona catalanoaragonesa" en comptes de la "Corona d'Aragó". La publicació es feia servir en una optativa de primer de Batxillerat de l'institut Ramon y Cajal d'Osca, que tenia 16 alumnes. La directora provincial va donar l'avís al govern d'Aragó, que ha ordenat la retirada d'aquest llibre a totes els centres que el facin servir. A més, l'executiu aragonès enviarà una queixa a l'editorial.

Comentaris
JordiP
Ja. Contra el parer de tots els experts. És clar: costa molt assimilar que a la "Corona d'Aragó" la dinastia reial aragonesa s'havia fos amb la dels Comptes de Barcelona, raó per la qual la moderna historiografia parla de "catalanoaragonesa" en lloc de "Aragó". I això crema als nacionalistes aragonesos, impulsats al peu de guerra pel PP i altres seqüaços d'aquella estimada terra. Pobres. Estan massa a prop de Madrit.
JAC
Ya hace como los nazis prohibiendo libros y retirándolos de circulación por no decir lo que quieren hacer creer
Au-va
el "gobierno de aragón" últimament ha entrat en una espiral de fer baturrades que ells mateixos no sabran desfer-se'n de tals embolics si volen restar drets, a part de fer els ridículs corresponents
OK !
Molt ben fet !! fora adoctrinament catala !!
anna
Ui, que no sàpiguen que Aragó, Catalunya primer i després també València i les Balears estaven federades. Que no h sàpiguen que així potser no existirà aquest passat.
Joan
Quina bestiessa. No se qui te rao, pero remanar ara aixo es estupid. Quina forma mes tonta de guanyar enemics.mA mi se me han pasat les ganes de tornar a Arago com a turista. Hi anaba ben sovint i no hi penso tornar. El mon es molt gran.
Per dret de conquesta?
Es casen amb una princesa aragonesa li volen usurpar la corona i després parlen de dret de conquesta??Clar, a Catalunya als llibres val tot.Vaja merda !!!
David
Doncs que posin "La Corona d'Aragó, governada, gestionada i conduïda pels comptes catalans...". Això no ho poden donar com a mentida.
Todo mentira y manipulación.
Ya no engañan a nadie; van quedando menos y los más adoctrinados y carentes de raciocinio, por ley biológica van desapareciendo. La juventud pasa bastante de estos creadores de odio y división, están abiertos al mundo.
@ Anna
Tens raò,Crec que si que ho saben ,però el seu objectiu es sembrar discordia i manipular, ,per cert, l'escut dels comtes de Barcelona, la nostra senyera,va ser "adoptada" per Aragó, quan s van casar RAMON BERENGUER IV AMB PERONELLA, que va ser rei d'Aragò, es a dir a governar, doncs las dones, eren reines.pero no podien governar, per cert, la senyera tambe va pasar a ser la bandera de Valencia i Balears, doncs Catalunya .Valencia i Balears, mes tard, van ser ELS PAISSOS CATALANS.

envia el comentari