Lapsus de la ministra d’Hisenda en plena roda de premsa

María Jesús Montero confon les sigles Partit Regionalista de Cantàbria amb les de la prova de la Covid

La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha patit aquest dijous un lapsus en mig d’una roda de premsa. Qui fou portaveu del govern espanyol ha volgut referir-se al Partit Regionalista de Cantàbria, però no ha volgut dir el seu nom complet, sinó pronunciar només les seves sigles. Les seves sigles, tal i com és obvi a partir del nom del partit són ‘PRC‘. Però la ministra, després de diversos intents, ha acabat pronunciant PCR. Montero no recordava com es deia aquest partit polític i ha acabat mencionant allò que és una prova de diagnostic per comprovar si algú està infectat amb el coronavirus.

Montero ha fet aquestes declaracions després d’informar que el govern espanyol ja ha pactat de manera oficial quins volen que siguin els nous Pressupostos Generals de l’Estat. Ho ha fet dos dies després que PSOE i Podemos anunciessin que havien arribat a un acord per tirar endavant aquests pressupostos. Els periodistes que han assistit a la roda de premsa li han preguntat com s’ho farà ara el govern per aprovar aquests comptes al Congrés dels Diputats.

Montero ha dit que pel govern de Pedro Sánchez sempre és prioritari pactar amb aquelles formacions que van fer possible la investidura del líder socialista com a president del govern espanyol, i ha començat a mencionar aquests partits amb la voluntat de “no deixar-me ningú“. Ha començat pel Partit Nacionalista Basc (PNB), i seguidament ha pronunciat els noms d’Esquerra Republicana de Catalunya i de Más País. Ha sigut llavors quan s’ha entrebancat i ha tingut dubtes sobre com referir-se al Partit Regionalista de Cantàbria, i ha acabat dient, degut a un lapsus, les sigles PCR. Montero ha dit que totes les formacions de l’hemicicle espanyol estan convidades a negociar aquests pressupostos, però que són aquestes formacions les que tenen “prioritat” a l’hora de negociar amb la Moncloa.

Nou comentari