L'aposta del PDeCAT per Puigdemont a Europa "dificulta" l'aliança amb el PNB

Els bascos consideren que s'ha fet una llista "legítima" però "absolutament en clau catalana"
El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban
El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban | Europa Press

 

El portaveu del PNB al Congrés dels Diputats, Aitor Esteban, ha afirmat que el PDeCAT no li ha fet "cap proposta concreta" per concórrer junts en les eleccions europees i creu que l'aposta "en clau catalana" de la formació de Puigdemont dificulta l'aliança. En una entrevista concedida a Ràdio Popular-Herri Irratia, Esteban ha afirmat que el PDeCAT no ha fet al PNB "cap proposta concreta" per aliar-se de cara a les eleccions europees.

 

Per aquest motiu, els jeltzales parlaran amb tots els seus socis de la coalició de fa cinc anys i veuran "en quina disposició es troba cadascú". La formació jeltzale va concórrer en coalició en les eleccions europees del 2014 amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Unió Democràtica de Catalunya (UDC), el Partit Nacionalista Basc (PNB), Coalició Canària-Partit Nacionalista Canari (CC-PNC) i Compromís per Galícia (CxG). Cinc anys abans (2009) s'havien sumat en aquesta coalició forces de les Balears.

 

El portaveu del grup basc ha recordat que l'aposta que ha plantejat el PDeCAT, en acceptar que el president de la Generalitat catalana, Carles Puigdemont, encapçali les llistes de JxCat en les eleccions europees, ha fet una aposta "absolutament en clau catalana, la qual cosa és molt legítim, però pot dificultar les coses". "En tot cas, parlarem amb tots aquests partits polítics i hi ha temps fins al 2 d'abril per a la presentació (de candidatures i possibles coalicions). Veurem com es van desenvolupant les converses, però, evidentment, l'aposta era més en una clau catalana que en una més àmplia", ha insistit.Comentaris
Marta
Només faltaria que no ho poguessim fer en clau catalana
Pauline
No em preocupa gens ni mica el pnb sempre ha anat a la seva. Que ells vagin a la seva i nosaltres a la nostra. Preocupeu-nos de nosaltres.
Así es mi Puigi
Donde va, triunfa.
Edgar
I? Si finalment els del PNB sempre fan el joc a Espanya; no hem d'esperar massa ajuda d'aquest partit.
ferran
Mai us fieu dels partits bascos..Només defensaran el xollo Basc/Navarrès exactament igual com els espanyols defensen el xollo «que hay de lo mio»...Com deia el president màrtir «Els Catalans només ens tenim nosaltres mateixos»
quina solució
I quina solució té el PNB per treure un sol diputat a Europa. amb els seus vots només? Solució: 0 patatero.
marxem ja.
Es que... arrieritos somos y en el camino nos encontraremos, però no abans. Nosaltres a lo nostre, que no és poca cosa. Quan arribeu a EU, ja us ajuntareu amb nosaltres, Bascos.

envia el comentari