L'ANC reivindica l'euro català

Jordi Sànchez acompanya el gremi de Filatèlia i Numismàtica en la presentació dels nous prototips de monedes i segells dels esdeveniments que es commemoren el 2016
Presentació de les proves de monedes i segells, commemoratives de l'any 2016 | B.V.

 

Llei de transitorietat jurídica, llei de seguretat social, Hisenda pròpia... i monedes i segells. El gremi de Filatèlia i Numismàtica de Catalunya ha presentat aquest dijous a la tarda els nous prototips de les monedes i segells dels esdeveniments que es commemoren aquest 2016 per part del Govern de la Generalitat.

 

En un acte al Palau Moja, el president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha reivindicat que les monedes i els segells propis "també són una estructura d'Estat imprescindible", ja que la imatge de l'euro català normalitzarà la viabilitat de la futura República.

Sànchez ha recordat la tradició de diversos països que també col·leccionen monedes i segells just abans del reconeixement de la seva independència: "Són símbols de sobirania", ha afirmat el president de l'ANC, que s'ha mostrat molt "satisfet" que l'entitat independentista formi part de la presentació de la col·lecció de 2016 (l'any passat hi va assistir Òmnium).

 

Així mateix, Sànchez ha reivindicat la feina que es fa al gremi de Filatèlia i Numismàtica també enfocada en el procés sobiranista. També ha destacat que "ja hi haurà molta feina feta" quan s'hagi de tirar endavant la moneda nacional catalana amb les imatges emmarcades en el disseny de l'euro, segons els paràmetres que demani la Unió Europea.

 

"Ara cal seguir endavant, el nostre desig és que aquests exemples de moneda deixin de ser una anticipació del que serà, perquè passin a ser monedes de curs legal al nostre país", ha conclòs Sànchez mentre admirava la col·lecció.

 

Jordi Sànchez (ANC), Alejandro Serrat (president del Gremi de Filatèlia i Numismàtica) i Maria Àngels Torras (directora de Serveis Territorials del Govern) | B.V.

La caverna mediàtica del gremi

 

D'altra banda, Sànchez ha denunciat que Filatèlia i Numismàtica hagi rebut "boicot dels gremis de l'Estat", que han intentat silenciar el sector català "no sempre amb bones pràctiques". Tot i això, el president de l'ANC ha apuntat que malgrat totes les dificultats el gremi català ha mantingut "la flama i la normalitat en un camp que serveix per anticipar-nos una imatge del que molts esperem que sigui normalitzada ben aviat".

 

En aquest sentit també s'ha expressat el president del gremi de Filatèlia i Numismàtica, Alejandro Serrat, que ha confirmat que també hi ha "una caverna mediàtica espanyola que actua contra el nostre gremi". Tot i això, Serrat ha apuntat que l'objectiu i el desig de l'entitat és que els prototips tinguin en un futur valor de canvi (en el cas de les monedes) i de postal (els segells), un cop Catalunya tingui un Estat propi.

 

Serrat ha deixat clar que les 20.000 monedes i els 16.000 segells de la tirada d'aquesta col·lecció no tindran cap valor en cas d'independència, sinó que formaran part de la commemoració dels esdeveniments homenatjats aquest 2016 i prou. Tot i això, en cas que neixi la República catalana, aquests models podran servir com a proposta.

 

Les 8 commemoracions

 

Les commemoracions van començar en la primera edició, el 2014, en motiu del Tricentenari, i se'n va fer una segona edició l'any passat. En aquest 2016 les onomàstiques i esdeveniments crucials de la història de Catalunya que el Govern commemora aquest 2016 són:

- Episcopus del Bibat de Vic

- Caterina Albert (Víctor Català), en els 50 anys de la seva mort

- Montserrat Roig, en els 25 anys de la seva mort

- Els pastorets de Folch i Torres, pel centenari de l'estrena

- Enric Granados i Campiña, en el centenari de la seva mort

- Ramon Casas i Carbó, pels 150 anys del seu naixement

- La Caputxinada, pel seu 50è aniversari

- Antoni Gaudí, pels 90 anys de la seva mort

També s'ha presentat un prototip de moneda commemorativa dels 375 anys de la República Catalana.Comentaris
Iván
JAJAJAJAJAJAJAJAJAJJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJJAJAJAJAJAJAJAJAJJAJAJAJAJAJAJAJJAJAJAJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lloro, lloro, estoy llorando de la risa.... JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJJAA!!!!!!!!!!!!
Jajaja!!!
Jajajajajajajajajajajajajaja!!!!!!! Madre mía......jajajajaja Jajajajaja!!!!, estructuras de estado....jajajajajajajajajajajajajaja!!!!! Indepres....vais de victoria en victoria, hasta la derrota final...jajajajajajajjaajajajajaajjajaaajja!!!!!!!!
Reivindica???
Sanchez ha dit que "Són símbols de sobirania". D'aquí a afirmar que l'ANC reivindica... Començo a pensar que qui financia aquest digital es en Marcelo.
DUI
Abans potser hauríem de decidir si volem que la República Catalana formi part de la UE i tingui l'Euro, i no una moneda pròpia com qualsevol estat sobirà seriós. Ni la UE ni l'Euro no són gens del meu gust, i espero poder votar en referèndum si vull saber res d'aquestes dues coses, un cop proclamada la República.
molt be
Endavant fins que l'Ivan es foti una ostia contra la realitat.
Atònit
Tot això està molt bé. Però hi ha alguna possibilitat de que fem uns dissenys decents i seriosos? Més que res perque ens sentim orgullosos de la nostra possible República. I, per favor, que no posin aquesta lletra condensada, dels anys noranta i que fa mal a la vista.
RHC
El sr. Sanchez, al cual no li nego les seves bones intencions, crec que esta fen un folklorisme populista del cual tendriem que arreconar. Parlem, concretem, fem.,o gestem abans el futur BCC, i despres si cal, fem una enquesta popular amb 100 prodones/prohoms o pro el que calgui,. Però pensem abans en fer primer els fonaments del fuur BCC, que no pas les monedes. No fotem esl carros devant dels bous.
roro
Em penso que no es el moment de jugar als detallets.
federalista
hahahahahahaahahahah , que em pixe a riure propose una nova moneda en la futura republica catalufa , el pujolin o pujolet, es a dir un home amb la cara amagada, , furtant amb una pistola en un banc,be i per la fututa vall d'aran independent tambe tenen dret el aranet,un home esquiant per la muntanya, jajaaj dues grans monedas en dues grans territoris, hahaha cal ser ruc deu meu en un mon globalizat.
JMSS
Federalista, ets un pobre desgraciat, es millor les cares que hi posen ara (sifilitics) no?

envia el comentari