L'ANC purga a Baños de la candidatura

Primera polèmica llista de candidats al secretariat nacional definitiva
Antonio Baños al Parlament, el 10 de gener, després d'anunciar que deixava l'acta de diputat
Antonio Baños al Parlament, el 10 de gener, després d'anunciar que deixava l'acta de diputat | ACN

 

La Comissió Electoral de l'ANC ha deixat fora de la llista de candidats al secretariat nacional de l'entitat al periodista i exdiputat de la CUP, Antonio Baños, per haver incomplert el reglamnet electoral al haver participat en una tertúlia. De la llista de candidats també han caigut Jordi Alemany, Arià Bayé, Neus Cerdà, Marcel·lí Corominas, Francesc Esteve, Joan Martínez, Eva Riera, Joan Folch, Mateu Rodes, Elisenda Romeu i Jordi Taurinyà. 

 

Fonts de l'ANC asseguren que els motius d'exclusió més habituals són la falta d'aval territorial formalitzat (requisit per presentar candidatura), amagar informació rellevant sobre les afinitats polítiques (motiu d'exclusió) i fer campanya fora dels actes programats (incomplint la restricció expressa del Reglament electoral, que havia estat comunicada a tots els candidats). Altres fonts de la Junta Electoral apunten que Baños hauria estat exclòs per haver participat en una tertúlia al programa El Món a RAC1 on Jordi Basté li hauria preguntat per la seva candidatura. 


 

Entre els candidats s'hi compten, les dues figures que apunten maneres per assolir la presidència, Adrià Alsina i David Minoves, així com l'economista Elisenda Paluizie, el traductor Tayssir Azouz; l'activista Laura Arenas;  l'empresari David Fernàndez; Betona Comín; el sindicalista Marc Sallas; Xavier Serraïma, veterà activista independentista del Baix Llobregat o l'advocat Pep Cruanyes.  Les eleccions seran el proper 17 de març. 
Comentaris
Greu
Dons Quin greu per que es molt bon comunicador.Crec que es un error
Groc
Els cupaires no han posat MAI res fàcil a ningú. De diàleg amb els demés gens, ells a la seva Em sembla bé que no el tinguin en compte, no seria un bon representant
Joan Folch
Només per informació: el meu nom ha caigut perquè he retirat la meva candidatura. Desitjo molta sort i encert als companys i companyes que continuen.
Decisión correcta, a este vividor del proceso, ya se le ha visto "la patita".
Dentro de la poca confianza que ya genera actualmente la ANC, la elección de este vividor, hubiera sido el suicidio de la entidad.
Clar
L’ANC s’ho ha de fer mirar això Comença a ser greu doctor.
Montse
Jo també crec que és un error greu i que em fa plantejar donar-me de baixa
Carles
Vaig estar escoltant la tertúlia i en el moment que li van preguntar per la candidatura va dir que no podia parlar del tema perquè hi havia la norma de no fer campanya als mitjans però afavorir altres candidats, no entnc perquè ara se'l penalitza.
Quim
La seva feina, com a periodista, és, entre d'altres, opinar a la tertulia de RAC1. I quan se li pregunta per les eleccions al Secretariat de l'ANC, diu que d'això no en pot parlar perquè el reglament electoral no ho permet. I no en parla. Aleshores, ANC, on és el problema? Aquesta exclusió vulnera el dret del candidat Baños, també dels socis que el volen votar, i altera aquestes eleccions.
Karlus
No entenc aquesta "purga" . Que sembla que agrada als feixistes.
que donguin una altre escusa...
...per que el Sanchez també feia de tertulià...l' altre cop, havia guanyat la Castro i li van demanar que fes un pas al costat, per que volien en Sanchez...vaja, no hi ha un pam de net...crec que deixaré de ser-n'he soci, fa temps que ho penso.
Perque Convergencia s'ha apoderat de ANC.
jordi tor
Dimissió immediata de la dita Comissió Electoral. Demostren ser una colla de talibans pocavergonyes que volen posar la ANC al servei dels interessos polítics dels de sempre. I a bon entenedor no li calen gaire paraules.
Jor
Doncs el Baños és el meu candidat, perquè no el puc votar,?, qui voleu que surti?.Començo a sentir una ferum que no m´agrada gens!
Jor
Ja els hi dit que si no reincorporen la candidatura del Baños em dono de baixa
El Baños és un candidat perfecte.
almogaver
jo em donare de baixa dema mateix la ANC , ja estic fart dels nostres
me mondo
Uds. no entienden que la frase "no tenemos mayoría para proclamar nada",aun siendo una verdad como un templo, le perseguirá por los siglos de los siglos; son palabras heréticas en el ideario independentista
Joan
Si altres candidats han evitat sortir en programes de tv o radio per evitar ser invalidats, ell també ho hagés pogut fer. Aquesta norma es va votar i aprovar en l'assemblea general del 2016 i tothom que s'hi vulgui presentar l'hauria de coneixer. A qui no li agradi que presenti la proposta de modificació de reglaments en la propera assemblea general i que aconsegueixi que s'aprovi.
Cèlia Panicot
Vinga complicar les coses. Crec que en Baños és un bon candidat. Cada vegada ens enrenem menys, és greu. No us ha d'estranyar és més conegut que molts dels altres, cosa que no vol pas dir que sigui millor ni pitjor. Ordre i pau i prou passos en fals , si no voleu desmuntar-ho tot.
Per a què serveix l?ANC? No és una pregunta retòrica. Vull saber com ha contribuit o com contribuirà a la independència de Catalunya a part de fent samarretes.
Anna
Me n,alegro. En Baños no és de fiar. Hi ha d,altres candidats moooolt més vàlids i no tant estirats. Baños a buscar feina noi

envia el comentari