El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’ANC diu que l’Estat necessitava “un alcalde inhabilitat per fer por al món municipal”
  • CA

Òmnium i l’ANC han donat suport al conseller d’Exteriors, Bernat Solé, després que el TSJC el condemni a un any d’inhabilitació pel seu paper durant l’1-O com a alcalde d’Agramunt. A través de Twitter, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha advertit que “la repressió no s’atura“. “No es pot formar part d’un Estat on són els jutges i fiscals els qui escullen els Consellers”, en un missatge on també ha demanat l’amnistia. La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha constatat que l’Estat “necessitava un alcalde inhabilitat per fer por al món municipal”. “Utilitzem la seva repressió com un boomerang que acabi condemnant l’Estat als tribunals internacionals i reforçant la causa“, ha afegit.

Des del compte oficial, l’ANC ha subratllat que “l’Estat no paeix la derrota en el referèndum“. “Una sentència més en la causa general contra l’independentisme que acabarà anul·lada als tribunals internacionals”, ha afegit.

El TSJC ha condemnat aquest dijous el conseller a un any d’inhabilitació i una multa de 16.800 euros pel seu paper en l’organització de l’1-O quan era alcalde d’Agramunt. Era també diputat al Parlament. El tribunal considera provat que va cometre un delicte de desobediència greu a resolucions judicials, ja que constata que tenia coneixement personal i directe de les decisions del Tribunal Constitucional que advertien de les conseqüències en cas d’aplicar les lleis aprovades pel Parlament l’any 2017 sobre el referèndum. També haurà de pagar les costes del procés.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa