L'ANC demana a Theresa May que doni asil polític a Assange

L'Assemblea sosté que les detencions del fundador de WikiLeaks i d'Snowden s'ha fet per "raons polítiques" com les de Sànchez i Cuixart
El fundador de Wikileaks, Julian Assange | ACN

L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha enviat una carta a la primera ministra del Regne Unit, Theresa May, per demanar-li que alliberi i doni asil polític al fundador de WikiLeaks, Julian Assange, arrestat l'11 d'abril a l'ambaixada de l'Equador a Londres. La missiva, amb data de l'endemà de la detenció d'Assange, critica que tant el fundador de WikiLeaks com Eduard Snowden han denunciat "accions governamentals il·legals i que el motiu de la seva detenció és per raons polítiques", tal com, a parer seu, han fet amb l'expresident de l'ANC, Jordi Sánchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, arrestats per "haver exercit els seus drets com el de llibertat d'expressió, de pensament i a la informació".

 

A la missiva, l'ANC recorda que "Assange ha estat defensor dels drets humans en múltiples ocasions, també per defensar el dret a l'autodeterminació del poble de Catalunya" i per aquesta raó l'ANC li dona el seu "total suport".Comentaris
Els catets de l'ANC sempre apostant pel cavall perdedor
Assange va ser condemnat a 12 mesos de presó per violar la seva llibertat condicional al Regne Unit. D'altra banda més de 70 parlamentaris britànics han signat una carta en què demanen al govern fer "tot el possible" per permetre l'extradició de Julian Assange a Suècia, si les autoritats sueques la sol·liciten. A qui farà cas la May, als seus jutges i diputats o a l'ANC?. ANC, sempre sense arguments.
jg
estarán encantados en uk con la anc….si supieran quienes son....
jordi
Uffffffffffff, que verguenza......Cat está quedando a la altura del betún.....con ésta gentuza...
Nada nuevo,la misma mierda de siempre.
Flamencos pro-nazis, ex-terroritas y ahora pagados delincuentes.
jordi
No tenéis desperdicio fanáticos.....como los guarros
BondiaCatalunya
Malauradament el més possible és que no faci cas a l'ANC... ni als seus diputats, perquè l'extraditaran als Estats Units. Així que millor que revisis els teus arguments i deixis estar els dels altres.
No le haran caso
La democràcia brilla por su ausencia en la mayoria de paises, al igual que la solidaridad.
LSO
AHORA PARA QUE LA GENTE NO LO APOYE, ESTAN DICIENDO BARBARIDADES DE EL, PERO COMO YA HAN SOLTADO TANTAS MENTIRAS TODOS LOS ESTADOS YA LAS DETECTAMOS Y YA HAN DEJADO DE HACER EL EFECTO QUE LOS ESTADOS QUIEREN QUE HAGAN, ME RECUERDA EL CUENTO DE QUE VIENE EL LOBO, AL FINAL YA NADIE SE LO CREIA AUNQUE FUERA VERDAD. CUANDO DESACREDITAN AL ENEMIGO DE UN ESTADO YA NO HAY QUE CREER NADA DE ESAS MENTIRAS.

envia el comentari