L’ANC convoca una concentració per demanar un Govern independentista “fort”

L'entitat reclama als partits no "malbaratar" el resultat del 14-F i assumir les desobediències "necessàries"

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha convocat una concentració el diumenge 28 de febrer a la plaça Catalunya de Barcelona sota el lema ‘Govern independentista per la urgència social i nacional“. En roda de premsa, la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, ha emplaçat ERC, Junts i la CUP a no “malbaratar” el “grandíssim” resultat de l’independentisme el 14-F i configurar un govern de concentració que avanci en el procés. Paluzie ha demanat “sentit d’Estat” a les tres formacions per impulsar un executiu “fort” i “unit” amb unes bases diferents de l’executiu de la passada legislatura. Els ha demanat trobar el consens en l’estratègia independentista i assumir la desobediència “necessària” amb el suport de la societat civil.

Paluzie ha assegurat que els electes escollits el 14-F han d’actuar amb “coresponsabilitat” i seguir la voluntat dels electors impulsant un govern independentista que faci front als atacs “continuats” de l’Estat a través de la justícia, la política i l’economia. La líder de l’ANC ha criticat que l’Estat és “demofòbic” i que “reprimeix” a la població. Ha reconegut que ERC, Junts i la CUP tenen estratègies “diferents” sobre com aconseguir la independència i la via unilateral, però ha apuntat que cal que es posin d’acord per fer possible l’objectiu comú de la independència. 

Paluzie ha dit que després del 14-F existeix una “gran oportunitat” i que hi ha una majoria “legitimada” al Parlament en escons i vots per continuar el procés cap a la independència. A banda de la concentració que impulsen per diumenge 28 de febrer, Paluzie ha dit que l’ANC donarà suport a altres marxes que es convoquin, en referència a les de suport al raper Pablo Hasel i a la vaga d’estudiants.

Per la seva banda, el vicepresident de l’ANC, David Fernández, ha explicat les prioritats d’actuació que defensa l’ANC pels partits independentistes. Fernández ha apostat per un govern independentista i un bloc independentista al Parlament que treballin per fer la independència i una cambra catalana que exerceixi la sobirania per sobre de les “imposicions” del sistema judicial espanyol.

Fernández ha apostat per actualitzar el llibre blanc de la transició nacional per incloure-hi l’escenari post 1-O i aprofundir en les relacions en els territoris de parla catalana. També ha afirmat que cal garantir el pagament d’impostos de l’Estat a l’Agència Tributària de Catalunya i fer un consum sobirà amb criteris de proximitat i desvinculació dels grans oligopolis.

Des de l’ANC han parlat d’impulsar la sobirania energètica renovable, desplegar la fibra òptica pública, un pacte nacional per la llengua amb una aposta per refundar els mitjans públics, reorganitzar el cos dels Mossos, internacionalitzar el conflicte des de les institucions catalans i un pla nacional contra la covid-19 actuant amb la mentalitat d’un Estat.

Comentaris

  Exijan lo que prometieron Exigir 20/02/2021 2:53 am
  ¿Se limitan a pedir únicamente esto? ¿Donde quedó eso de "Si se obtiene el 50% + 1voto -o más- EXIGIREMOS La Inmediata Reactivacion de la DUI"?. ¿Tienen amnesia o quieren cubrir a alguien?.
  Lluís 20/02/2021 12:20 am
  Fort... Forta es la empanada que porteu. Aquests de la ANC no poden dir mes bajanades. Au va que hem de justificar les quotes que paguen. Fart estic de sentir el mateix una cop i un altre i un altre i un altre..
  Luisnomeacuerdo 19/02/2021 9:32 pm
  Amos a ver tontos del culo pues no había un mandato el 12 de octubre, otro el 21 de diciembre, ahora el 14f, así que ya quedan menos para llegar al mandato 1714, aunque al paso que vamos poniendo y quitando presis de la comunidad Autónoma de Cataluña en los próximos 300 años la tocareis, mientras tanto a seguir haciendo camisetas. La asociación nazzional catalana sigue engañando a los borreguetes grocñordos.
  Joan 19/02/2021 8:24 pm
  Tots els que he escrito cteieu que el sr isla en val? Si com altres que jo se d es diu d no ze, per exemple
  FRAN BCN 19/02/2021 5:14 pm
  El vostre fanatisme és infantil i friki...
  29
  37
  Respon
  Pajaritu 19/02/2021 5:07 pm
  Govern independentista “fort”. ¡¡¡ JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA... JAJAJAJAJA !!!
  28
  42
  Respon
  Dr Sallop 19/02/2021 3:56 pm
  Un altre dia histéric !! i en seran.....
  26
  32
  Respon
  ¿ Venderán ya las camisetas?. 19/02/2021 3:55 pm
  Ya hasta los más adoctrinados pasan de charlotadas; algunos ya son capaces de pensar por si mismo y saben que a los políticos lo único que les interesa es el poder y la "pasta" y por cierto, últimamente no dais una, la podredumbre ex-convergente de JxCAT ya no pinta una mierda.
  54
  61
  Respon
  Ramon 19/02/2021 2:13 pm
  La millor manera d'enfortir l'independentisme és deixar que ERC formi "govern" amb pudents i cupaires.
  12
  18
  Respon
  Pepe 19/02/2021 2:07 pm
  Demaneu massa als partits autoanomenats "independentistes". No us esforceu ni malbarateu cap esforç, ja no val la pena.
  20
  26
  Respon
  alfa 19/02/2021 1:51 pm
  Madrid sap que els catalans són uns perdedors.
  Fa riure 19/02/2021 1:14 pm
  Si voleu un govern indepe "fort" aneu a resar a Montserrat. O és que penseu que aquest govern caurà del cel a la vostra manifestació?.
  34
  46
  Respon

Nou comentari