L'ANC aposta per revalidar la DUI i alliberar els presos

És la concreció del full de ruta que l'entitat va aprovar dissabte passat
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie | ACN

L'ANC aposta per revalidar la declaració unilateral d'independència i alliberar els presos, tal com diu un dels documents aprovats per l'entitat dissabte passat al qual ha tingut accés 'El Periódico'. Segons el text, la via unilateral és la "més probable" perquè veu impossible un referèndum acordat amb l'Estat i "molt poc probable" un referèndum forçat per un organisme internacional. Davant d'aquesta situació, l'entitat "prioritza començar a actuar" en la via unilateral perquè diagnostica una "finestra d'oportunitat". Per tal que la independència tingui èxit, l'ANC considera que s'han d'alinear el Govern, el Parlament, les institucions i la ciutadania mobilitzada. En aquest moment és quan aposten per revalidar la declaració unilateral d'independència al Parlament i demanar reconeixement internacional.


 

L'ANC considera que hi ha una "finestra d'oportunitat" entre la "incapacitat" del govern espanyol d'oferir res i la "màxima fortalesa de la ciutadania independentista mobilitzada i determinada". El document també concreta els passos que s'haurien de seguir després d'una nova DUI. Aposta per abaixar la bandera espanyola del Palau de la Generalitat i del Parlament, publicar els decretes de desenvolupament de la llei de transitorietat jurídica, deixar en llibertat els "presos polítics" i organitzar el retorn dels "exiliats", a més "d'activar el pla de control del territori de manera indefinida en compliment de la legislació vigent de l'estat constituït". 

 

  

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, va comparèixer dissabte passat per explicar els documents aprovats sobre el full de ruta cap a lq independència però llavors no van transcendir els detalls. L'entitat estaria disposada a renunciar a la via unilateral si en els pròxims mesos els altres dos escenaris (referèndum pactat amb l'Estat o amb un organisme internacional) es converteixen en realitats tangibles "sense cap marge d'ambigüitat per part dels actors implicats". 


 
Comentaris
Fas mala cara Paluzie
Deu ser per aquestes substàncies fortetas que t'injectes per dir el que dius. Espero que els iaios de l'ANC no se les prenguin també perquè en quatre dies al forat.
lluis
El que hauria d'explicar es com ho vol fer. No es el mateix predicar que donar pa.
Es la única solució que tenim i ens queda . Visca Catalunya lliure
Joan
Queda un punt important per resoldre. Com neutralitzem les agressions de policies i exèrcit? Tenim la certesa absoluta que no s'imposaran a trets?
Tonto, es el que dice tonterias.
¿ Esta Sra. está bien psicologicamente?.
Decebut
Doncs, segons la constitució del 1978 aprovada -no ho oblidessim- per gairebé el 88 % dels catalans, l'exèrcit espanyol té el deure i l'obligació de reprimir, a trets si cal, qualsevol intentsde trencar la unitat d' Espanya. Aixó és el que els catalans al seu moment, van acceptar.
accions
Totes les accions han d'anar acompanyades de mobilitzacions com va fer Mahatma Gandhi o Martin Luther King, la no violència descol·loca i venç a l'enemic, i crea simpaties a l'exterior.
M'agrada la decisió i idees clares de la Paluzie. Sabem el que volem, la llibertat. El com, ha de ser a base de tirar endevant la Dui tenint la gent al carrer mobilitzada pressionant. Si Espanya treu l'exercit, ja han perdut, llavorans Europa es tindria que implicar.
adeuuuuuu!!
Paluzie, chata , agafa vacances per exemple a jonolulú..... i falta gent !! apa fot el cam !!!!
Rafa
Supossem que es declara la DUI i s'alliberen els pressos. Com propossa la Sra Paluzie el manteniment del territori en mans de la Generalitat? Que propossa la Sra Paluzie que s'hauria de fer quan arribi la Guardia Civil a detenir als pressos? Vull recordar que l'aeroport del prat está en mans de l'estat, les fronteres també. Com ens ho farem per revertir aquesta situació. Amb els nostres somriures?
Ocurrències
No sé si és bona idea o no, sincerament, ho desconec. El que tinc clar és que faríem bé d'explicar menys coses ala premsa, menys fer-se fotos i declaracions i més treballar amb discreció i efectivament
jg
todo eso es una brindis al sol...además de disparar con polvora del rey...pero vaya, que la paluzie no se exponga mucho que no es legal hacer proclamas a la rebelión....Bruselas va hacia el overbooking sin remedio...
kodi
la paluzie està vist q no és la forcadell
Si fer això és possible...
SOM-HI!!!
Montgat
Per mi encantat, ara si que els jutges els podràn ficar a la trena per rebel·lió i Europa aquest cop no dirà res.
XUP
a tots aquest que s,en fotem, a pendre per el cul
Montgat
Xup... Ves a xup... arla a Waterloo una estona més.
Antoni Ferret
L'ANC és el súmmum de la il·lusió impossible De totes les instàncies independentistes, aquesta sembla la més "il·luminada". Diuen coses absurdes amb el mateix aplom que si diguessin coses normals.
Francesc
Et tinc com una persona intel·ligent. No facis com els polítics, calleu i sobretot actueu. Aixó si avui per avui, no compteu amb el govern ni el parlament, molts estant venuts. Si encara creus que és possible endavant.
controlar el territori? sortida del presos?
Amb qui es controlara el territori? Amb els mossos? I esteu segur que els presos d'ERC sortirien? Em temo que no voldrien...Somniar costa tan poc...

envia el comentari