L’ANC amenaça amb portar la Junta Electoral als tribunals europeus

L'Assembla denuncia les prohibicions de l'organisme

Aquest matí han començat les vistes orals dels recursos presentats per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) contra les resolucions de la Junta Electoral Provincial de Barcelona, que durant la campanya del 14-F va prohibir concentracions que feia l’entitat contra la repressió i en defensa de la democràcia i la llibertat d’expressió. Amb la presentació de 15 recursos, l’ANC vol denunciar aquestes prohibicions de la Junta Electoral que “vulneren de forma flagrant el dret fonamental de reunió”.

Abans d’entrar a declarar a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia, el vicepresident de l’entitat, David Fernàndez, ha explicat que “amb aquests recursos estem demanant que es respecti escrupolosament el compliment de la legislació vigent; el procediment pel qual s’hauria d’haver resolt la provisió de la Junta Electoral era d’urgència, i no va ser així”. A més, ha afegit que “avui també estem aquí perquè l’Assemblea ha defensat i defensarà sempre els drets fonamentals”.

En aquest sentit, la presidenta de l’Assemblea, Elisenda Paluzie, ha explicat que “avui estem exemplificant com creiem que s’ha d’afrontar la repressió de l’Estat presentant un recurs contra la Junta Electoral“. Tot i que, haurien d’haver resolt aquest cas d’urgència, “no ha estat fins avui que tenim les vistes orals. Esperem guanyar-ho aquí, si no serà una causa més que portarem als tribunals europeus“.

A les vistes d’avui també hi ha assistit la coordinadora de la Comissió de Jurídica i Seguretat, Jordina Sonet, qui ha denunciat que “es van prohibir actes i concentracions que no tenien cap contingut electoral. Cap ni una anava dirigida a la captació de vot. S’han prohibit actes contra la repressió, el que representa una clara vulneració de drets i llibertats”. L’Assemblea ha convocat concentracions tan avui com dijous, la segona jornada d’aquestes vistes orals, davant de la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia.

Comentaris

    miquel puigpelat 18/05/2021 8:14 am
    Doncs que ho facin!!!!!!. Si van amenaçant, els altrs es preparen la defensa.
    Albert Berrio 18/05/2021 6:20 am
    L'ANC amenaça amb denunciar l'Estat i l'Estat ens denuncia, ens multa i ens empresona. Per això ells tenen Estat i nosaltres, no: ells fan, nosaltres diem que algun dia farem

Nou comentari