El lament de ‘El Mundo’ per la situació de Joan Carles I

El diari El Mundo ha publicat un editorial en el qual lamenta la situació de Joan Carles I, que haurà de “celebrar el seu aniversari per segon any consecutiu fora d’Espanya”. El rotatiu ha encarregat una enquesta a Sigma Dos que assegura els espanyols consideren que el rei emèrit espanyol hauria de tornar. El 33,2% hi dona suport sense condicions, mentre que un altre 27,8% vol que torni sempre que accepti donar explicacions pels seus deutes amb Hisenda, mentre que només un 28,2% s’hi oposa passi el que passi.

En el seu editorial, el diari El Mundo reconeix que si Joan Carles I encara no ha tornat a Espanya és perquè ni el govern espanyol ni la Casa Reial ho volen i denuncia que es tracta d’una “situació anòmala que no es pot prolongar definitivament” perquè, assegura, “perjudica la imatge del país”. També defensa el paper que ha tingut el rei emèrit en convertir Espanya en “una de les democràcies més avançades del món”.

El rotatiu denuncia que no permetre-li tornar a Espanya, quan no té oberta cap causa judicial, trasllada un “mal missatge” al món i és una mostra d’ingratitud cap a qui considera “artífex” de la Transició i un dels principals impulsors del “creixement econòmic, de l’estabilitat institucional i de la fortalesa internacional” del país. Amb tot, el 63,7% dels enquestats considera que si Joan Carles I torna a Espanya, no hauria de viure a la Zarzuela.

L’editorial també fa una menció breu dels escàndols que han “enfosquit” la reputació de Joan Carles I, que titlla d'”actituds que mereixen una reprovació en el pla ètic o moral” i que “entristeixen la ciutadania”, però defensa que tot això queda compensat per un “full de servei als espanyols veritablement admirable”. I per rematar el text, el diari acusa la Fiscal General de l’Estat, Dolores Delgado, de prolongar les diligències prejudicials per evitar que es dissipi qualsevol ombra de sospita que planegi sobre els negocis irregulars del rei emèrit.

Comentaris

  Tano Gener 05, 2022 | 09:44
  Que asco de periódico.
  La Fenice Gener 05, 2022 | 10:41
  Recordeu aquell "corrido" mexicà? : ...pobrecito mi burrito ya no puede caminar, da dos pasos para alante y otros tantos para atras......
  Ramon Gener 05, 2022 | 11:26
  Diuen una de les democracies mes avançades del mon, quins collons, no es pot dir res que no et fotin als tribunals.
  Lament de El Mon, TV3, Partal, el Punt.. Gener 05, 2022 | 11:54
  Lament de todos esos periódicos del régimen independentista por Puigdemont.
  Hipocritas Gener 05, 2022 | 18:23
  ¿ Pero a vosotros que os importa lo que publiquen ? Esto ya es actuar en plan nazi, que os pasa, no aceptáis otras opiniones, o qué? ¿ No estáis todo el puto día pregonando libertad de expresión ? Pues eso, aplicarla.
  L'OBSERVADOR ASTORAT Gener 05, 2022 | 19:25
  Un claro caso de intento "Adoctrinamiento" hacia los "Súbditos" del "Medieval Reino de España". El próximo paso, "El Derecho de Pernada".
  L'OBSERVADOR ASTORAT Gener 05, 2022 | 19:26
  Un claro caso de "Adoctrinamiento" de los "Súbditos" del "Medieval Reino de España". El próximo paso, "El Derecho de Pernada".

Nou comentari