Lambán diu que l'entrada al Museu de Lleida va ser "respectuosa" i una "actuació impecable" de la justícia

El president aragonès afirma que és la seva comunitat qui "podria donar lliçons a Catalunya" en conservació d'obres d'art
El president aragonès, Javier Lambán, a Sixena
El president aragonès, Javier Lambán, a Sixena | ACN

El president de l'Aragó, Javier Lambán, ha recordat el primer aniversari del trasllat a Sixena de les obres del Museu de Lleida com una victòria "de l'estat de dret", amb una actuació "impecable" del poder judicial. En aquest sentit, creu que l'entrada a l'equipament va ser "respectuosa" i sense "cap arbitrarietat". "Si va semblar excepcional és perquè la presència de l'Estat a Catalunya s'ha convertit en excepcional", ha reblat. Així mateix, ha negat que el Monestir no reuneixi les condicions per acollir les obres i assegura que si haguessin estat a l'Aragó s'haurien sotmès a un procés de restauració. "Ni cap greuge ni cap superioritat per part dels conservadors catalans. És l'Aragó qui podria donar lliçons a Catalunya de com conservar les obres", ha conclòs.

 

El cap de l'executiu aragonès, reunit a Sixena per commemorar el primer aniversari del trasllat de les obres del Museu de Lleida, ha agraït l'assistència a la sala capitular del Monestir d'on el 1936 "es van arrencar unes pintures d'incalculable valor artístic", es van portar a Catalunya on, assegura, es van "retenir com a botí de guerra". En aquest sentit, ha atribuït a l'actuació de les milícies "amb el suport del Govern de Catalunya" l'incendi al Monestir de Sixena i assegura que Gudiol "va arrencar" les pintures per endur-se-les a Barcelona. Lambán també ha negat que fa un any es produís un "espoli" del patrimoni català: "l'únic espoli que s'ha fet amb Sixena és el que la Generalitat va fer el 1936".

  

  

Segons Lambán, Sixena s'ha convertit en sinònim "d'estat de dret" i "símbol de la dignitat aragonesa" i considera que el procés ofereix la possibilitat de reflexionar sobre "la llei i la veritat". "L'Aragó utilitzarà la llei i la veritat per defensar el seu patrimoni i per preservar l'estat de dret i exigirà a l'Estat cada vegada amb més contundència que actuï amb contundència no de manera excepcional, sinó de manera regular, recuperant les competències de totes les matèries", ha precisat. Així, creu que de la mateixa manera que el govern espanyol inspecciona l'educació aragonesa, també ha de supervisar la catalana. 

  

  

Durant la reunió del consell executiu també s'ha presentat l'informe de la conselleria d'Educació sobre el conjunt de béns que l'Aragó defensa que encara s'han de retornar.

 Comentaris
Jo no sé si la seva comunitat podria donar lliçons de res, però si que li puc dir que la meva iaia era aragonesa, amb 6 anys l'enviavan a pasturar i la seva familia es fotia de fam, va venir a Catalunya sen petita encara, i al cap de poc era una catalana més, no va voler tornar mai a l'Aragò ni de visita, i aquest president que tenen per imatge i per les tonteries que diu, es veu que també debia anar a pastorar o encara i va...
QUIN DESVERGONYIMENT I CINISME
Si, molt respectuosa, amb els policies envoltant-ho tot i disposats a tot¡¡ ide justicisa? com s'atreveix? va ser feta a la seva mida i la sentencia tptalmen t injusta, el que haguessin hagut de fer els del museu de Lleida, era NO ACATAR LA SENTENCIA, DIONS ERA UNA SENTENCIA IL.LEGAL I INJUSTA, JA QUE LA JUTGERSSA , NO VA VOLER NI MIRAR UN DOCUMENT ON QUEDAVA CLAR QUE LES OBRES D'AR, ERAN NOSTRES, COMPRADES I RESTAURADES AMB ELS DINERS DE TOTS ELS CATALANS¡¡ VA SER UN EXPÒLI DESCARAT ¡¡
QUI9N DESVERGONYIMENT I CINISME¡¡
SEGUEIXO: I A SOBRE QAUEST LAMBAN TE LA CARA DURA , DE DIR QUE "ELLS ENS PODRIEN DONAR LLIÇONS DE CONSERVACIÒ D'OBRES D'ART¡¡" doncs perque no les van restaurar al seu moment ? NO, VAN VENDRE-LES I COBRAR-LES, I DESPRES DE 80 ANYS QUAN ESTAVEN BEN CONSERVADES I RESTAURADES "LES VAN RECLAMAR" APROFITANT EL 1555, Ia sobre parlen de la llei de la veritat¡quina? la manipulada i feta a la seva mida? la que no accepta les proves que demostren que el que van fer va ser un expoli i robo descarat?
Què fem aguantan xusma com aquest paio ?
Mercè
No cal que us justifiqueu, aixó només ho fan els lladres, i qui no te cor ni dignitat, cadascú és retrate com vol.
nada nuevo a cara al sol
Los de PPsoE com han vist aquello de Andaluzia que catalonofóbia és la mejor eina para captar votos ara ja se han enderucido el mensaje para machacar a los catalufos a ver si los de ultraderecha los vuelven a votar.
Cartanya
Per els ignorants que ho dubtaven, en aquesta foto es veu perfectament que en els orígens d'Aragó, tenen l`escut amb els quatre cap de moro, i al costat en una situació mes destacada es la imposada per els Catalans, les quatre barres. No torneu a dir que les quatre barras son d`origen aragonès, burros mes que burros.
Groc
Ignorem-los !!!
Pep
….LLADRESSSSS
foc
Da igual lo que diga Lambán
La cuestión es que sin los bienes de Sijena ya no hay Museo en Lérida y si Aragón recupera los bienes del MNAC, este museo barcelonés se queda en bragas. Coño, las obras de arte románicas y góticas de Cataluya vienen de expoliar a Aragón el arte de una época en que Cataluña no existía y Aragón era un reino poderoso.
Núria
Ni cas, la boina li apreta massa el cap.
Pep
Lladres de merda. Ho pagareu!

envia el comentari