L’alcaldessa de Girona un any després del pacte de govern amb ERC: “Ha donat estabilitat a l’ajuntament”

L'alcaldessa reitera la crida a una oposició responsable i demana als partits que no s'abonin en el "no a tot"

Un any després del pacte de govern JxCat-ERC a l’Ajuntament de Girona, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, afirma que l’acord ha “donat estabilitat”: “Ha estat positiu perquè ha servit per tenir un govern més fort”. Madrenas remarca que cada regidor gestiona les seves àrees però que el govern està “absolutament coordinat” i que això es tradueix en un “benefici per a la ciutadania”. El pacte, però, no té majoria absoluta i el govern municipal necessita arribar a acords amb l’oposició. Per això, l’alcaldessa reitera la crida a una oposició responsable i demana als partits que no s’abonin en el “no a tot” perquè, a la pràctica, suposaria un bloqueig en l’acció de govern.

El setembre passat, JxCat i ERC anunciaven que governarien junts a l’Ajuntament de Girona. Les dues formacions van arribar a un acord perquè els quatre regidors republicans entressin a l’equip de govern, fins aleshores format pels nou de JxCat. Quan van presentar el pacte, van exposar que la finalitat era aconseguir un govern “fort, ampli i estable“. 

Un any després, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, considera que han complert l’objectiu i que el pacte de govern “ha donat estabilitat a l’ajuntament i, en definitiva, a les necessitats de la ciutat”. L’alcaldessa recorda que des de les darreres eleccions municipals del 2019 “sempre” havien dit públicament que la formació amb qui JxCat tenia “més aspectes en comú” per governar era ERC i que això es va materialitzar en un acord del que n’estan “satisfets“. 

Madrenas remarca que cada regidor gestiona les seves àrees però que actuen com “un únic govern i no com a dos”: “Procuro sempre aglutinar totes les polítiques perquè vagin absolutament coordinades en benefici de la ciutadania i crec que es transmet així de cara a fora”. Segons l’alcaldessa, l’acord de govern és “positiu”, no tant per una qüestió de “comoditat” a l’hora de governar, sinó perquè és un govern “més fort”.

Nou comentari