L’alcalde del Prat retreu l’aval del Govern a l’ampliació de l’aeroport

Mijoler reclama una reunió de la taula institucional

L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, retreu l’aval que el Govern va donar al Document d’Ordenació i Regulació Aeroportuària (DORA) sobre l’ampliació del Prat i reclama una reunió de la taula institucional del Prat per consensuar l’oposició del territori a aquesta obra. En declaracions a Catalunya Ràdio, Mijoler ha admès que “celebren” que ara el Govern hagi expressat públicament que la destrucció de la Ricarda és una línia vermella però que creu que “s’ha arribat fins aquí perquè se’ls ha posat en aquesta situació”. En aquest sentit, remarca que en la reunió de divendres el Govern “va donar el vistiplau” al DORA i que va ser l’Ajuntament qui després va denunciar a explicar l'”abast” del document.

Mijoler es mostra convençut que, si el territori i el Govern traslladen a Aena que no es vol fer aquesta ampliació pel seu impacte, l’obra no tirarà endavant. “Aena ha deixat clar que només ho faria amb el consens del territori”, ha dit durant l’entrevista a Catalunya Ràdio. És per això, ha afegit, que creu que el Govern “ho té molt fàcil: si no ho vol, ha de dir que no”.

L’alcalde del Prat també ha assegurat que participarà a la manifestació que hi ha convocada el 19 de setembre contra l’ampliació de l’aeroport. “Allà hi serem, fen costat als moviments socials que també volen expressar la seva oposició”, ha afirmat. Segons ha dit, hi ha més de 50.000 persones que ja han signat el manifest i més de 900 entitats de tot el país que hi donen suport. “El posicionament del territori està essent molt clar”, ha conclòs.

Nou comentari