L'alcalde de Blanes (exsocialista) espera que l'electorat castigui el PSC el 21-D

Creu que el partit ha començat "una deriva cap al centre i la dreta" i que ha de tornar al "catalanisme progressista"
L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez
L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez | ACN

L'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, confia que uns mals resultats del PSC a les eleccions del 21-D facin tornar el partit al "catalanisme progressista". En una entrevista a 'Els Matins' de TV3, Lupiáñez ha considerat que els resultats electorals seran "decisius" perquè s'entenguin els "gestos" que gent com ell estan fent, donant-se de baixa del partit.

 

"Anem cap a una deriva que no compartim, però la lectura serà si això recompensa electoralment", explica Lupiáñez. L'exsocialista creu que si els ciutadans premien "la deriva cap al centre i la dreta", lluitar per ser "pal de paller" del catalanisme progressista serà "una batalla perduda". L'encara alcalde de Blanes ha assegurat que el 21 de desembre "s'abstindrà" en les eleccions "perquè no les ha convocades el Parlament escollit pels ciutadans".


Per a l'exsocialista, aquesta "deriva" del partit té diferents fases. D'una banda, Lupiáñez lamenta que el PSC no hagi demanat dimissions "per la violència desfermada" durant l'1 d'octubre. També considera que el senador José Montilla hauria d'haver votat 'No' quan l'aplicació de l'article 155 es va debatre a la cambra alta. Finalment, el tercer argument és l'acord d'anar a les eleccions del 21-D amb Units per Avançar i posar Ramon Espadaler de número tres per a la circumscripció de Barcelona.

 

En una entrevista a TV3, Lupiáñez creu que si l'aposta actual té "recompensa electoral", la recuperació del PSC com a "pal de paller" del catalanisme progressista ja serà una "batalla perduda". En cas de "rebuig a les urnes", però, confia que "el rumb" es pugui restablir en aquest sentit.


 

En el seu cas personal, l'alcalde de Blanes ha anunciat que el 21 de desembre "s'abstindrà" perquè les eleccions no les ha convocades "el Parlament que va triar el poble" i ho ha fet Mariano Rajoy en l'aplicació de l'article 155.

Recriminacions per votar

Lupiáñez ha recordat que el dia 1 d'octubre va anar a votar en el referèndum d'independència. Una decisió que ha admès que li ha causat "recriminacions" per part de companys del partit que no van entendre la seva actitud. Divendres a les nou del matí es farà el ple de renúncia a Blanes i després s'ha demanat "un temps de descompressió" tot i que no descarta tornar a la política "passades aquestes eleccions".

Comentaris
No votar?
El 21 D no votarà , i que hi guanyarà?
Conxita
A vegades sembla que els polítics siguin els últims en adonar-se de la situació política real. El PSC fa anys que va abandonar el catalanisme i durant el mandat de Pere Navarro és va fer fora a tots els que quedaven. No ho va veure ell?
Maricel
En Miquel és coherent amb el seu pensament personal. Molts altres socialistes catalans haurien de fer el mateix.

envia el comentari