L'Ajuntament de Barcelona demana traslladar els presos polítics a Catalunya

Colau presidirà una recepció de familiars de Junqueras, Forn, Sànchez i Cuixart la setmana vinent
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Barcelona
Imatge de la façana de l'Ajuntament de Barcelona | ACN

La Comissió de Presidència de l'Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimecres una declaració institucional que demana traslladar a Catalunya els presos polítics mentre segueixin empresonats, perquè l'allunyament penitenciari "suposa un càstig social que vulnera drets reconeguts en el Dret Internacional i atenta contra els Drets Humans". La declaració ha estat signada pel Govern de BComú i pel grup Demòcrata, ERC, la CUP i el regidor no adscrit, Gerard Ardanuy (Demòcrates), i preveu organitzar pròximament una recepció de familiars d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, ha explicat el tinent d'alcalde Jaume Asens en declaracions als mitjans.


Asens ha defensat que traslladar els presos a presons catalanes és una "qüestió mínima de decència, de Drets Humans i humanitària", i ha dit que no està justificat que siguin lluny de les seves famílies, alguna cosa que les aboca a una situació absolutament dura d'assumir, segons ell.

 

Sense suport del PSC

 

Ha ressaltat que l'Ajuntament, "davant el buit institucional provocat per l'aplicació de l'article 155", treballa per donar tots els passos necessaris per revertir aquesta situació, també amb aquesta declaració institucional, que ha lamentat que no hagi signat el grup municipal del PSC. "Ens sembla de poca sensibilitat humanitària i de baixesa moral" que els socialistes no hagin signat per demanar l'acostament dels presos a Catalunya, i ha confiat que rectifiquin i siguin coherents amb la posició dels seus correlegionaris del País Basc, on la situació és més delicada i estan a favor de l'acostament de presos, segons ell.


El PSC no ha signat la declaració perquè no feia referència al respecte per les decisions judicials i perquè sosté que la situació de bloqueig a Catalunya no es deu a decisions judicials sinó a la "incapacitat" de PDeCAT i ERC de formar Govern, han explicat fonts socialistes.

 

A més, el grup municipal liderat per l'extinent d'alcalde Jaume Collboni considera que la intenció del Govern de Colau amb aquesta declaració institucional és traslladar el debat independentista a l'Ajuntament, cosa que els socialistes no comparteixen.
Comentaris
CATALÀ
Collboni, Iceta i companyia. Quan surtin de la presó, gosareu mirau-los als ulls? A mi, almenys, no m'aguantareu la mirada. No sentiu vergonya d'obeïr al partit socialista espanyol?
me mondo
Con un par, una institución local exige, repito , exige, que los jueces, gobierno nacional hagan lo que ellos quieren , vaya sobrada

envia el comentari