L'Ajuntament de Barcelona demana el desbloqueig "urgent" dels pagaments a entitats

El consistori, a proposta del PDeCAT i ERC, reclama a l'Estat que faci efectives unes transferències de la Generalitat intervingudes que posen en perill el teixit associatiu de la ciutat
Imatge general dels grups municipals a l'Ajuntament de Barcelona
Imatge general dels grups municipals a l'Ajuntament de Barcelona | ACN

L'Ajuntament de Barcelona ha instat al govern de Mariano Rajoy a desbloquejar "de manera urgent" els pagaments de subvencions de la Generalitat de Catalunya a entitats socials, que actualment es troben intervinguts en el marc del control de les finances catalanes exercit pel ministeri d'Hisenda espanyol. Ho ha fet a través d'una proposta del grup Demòcrata i una altra d'ERC a la Comissió Municipal de Drets Socials, que ha comptat amb el suport de Barcelona en Comú i la CUP, l'abstenció del PSC i els vots en contra del Partit Popular i Ciutadans. La proposta del PDeCAT demana al govern d'Ada Colau que desplegui tots els mecanismes i faci totes les gestions necessàries per garantir aquests pagaments i assegurar el funcionament del teixit associatiu de la ciutat, que es troba "en perill en aquests moments". La d'ERC, per la seva banda, demana que s'estudiï la manera més adeqüada per resoldre la "delicada situació que estan patint" les entitats de la ciutat a causa de la intervenció espanyola de les finances.


La regidora Maite Fandos, del grup Demòcrata, ha lamentat que el govern espanyol estigui "perjudicant a ciutadans de Barcelona de forma molt important" duent les entitats a una situació crítica i ha exigit desencallar les subvencions urgentment interpel·lant directament la regidora Ángeles Esteller, del Partit Popular. La republicana Montserrat Benedí, tot i que ha afirmat que les subvencions de la Generalitat anaven amb retard, ha alertat que l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola ha paralitzat els pagaments a centenars d'entitats i que el govern de Mariano Rajoy i els partits que han aprovat la suspensió de l'autonomia catalana "es volen carregar el teixit associatiu" del país.

Comentaris
Haver demanat mort
Pdecat i ERC no són fiables; no diuen què societats necessiten aquestes subvencions. Estan pendents d'aquestes subvencions que ells o els seus satèl·lits (premsa afí inclosa) necessiten per sobevivir?. Ajo y agua.

envia el comentari