L’advocacia reclama salvaguardar la llibertat d’expressió i condemna el vandalisme

"Cap actitud violenta no té ni pot tenir cabuda en una societat democràtica", afirma en un comunicat

El Consell de l’Advocacia Catalana, format pels catorze Col·legis d’Advocats de Catalunya, reclama una “reforma legislativa” en la línia apuntada per la jurisprudència del Tribunal Europeu de Drets Humans per salvaguardar la llibertat d’expressió. Alhora, l’ens col·legial condemna “enèrgicament” el vandalisme protagonitzat ahir per “grups minoritaris” a diferents punts de Catalunya en el marc de les manifestacions contra l’empresonament del cantant lleidatà Pablo Hasel, persones que “confonen el dret fonamental de manifestació i de protesta amb un pretès dret de cometre actes vandàlics”. A més ha donat suport als Mossos d’Esquadra “davant les accions violentes que va patir” a diferents ciutats de Catalunya.

En un comunicat, el Consell subratlla que “cap actitud violenta no té ni pot tenir cabuda en una societat democràtica”, i recorda que en aquest tipus d’organització social, “les idees, la protesta, el descontentament, i fins i tot la indignació, es vehiculen sempre i únicament a través de la paraula i la resta d’expressions pacífiques, amb ple respecte a les normes de convivència i als drets i llibertats de tothom”.

Els advocats catalans també s’han volgut solidaritzar amb la lletrada del Col·legi d’Advocats de Vic que era dins la comissaria dels Mossos d’Esquadra quan va ser atacada i que “va arribar a témer per la seva integritat física”.

Nou comentari