L’Acampada a Plaça Catalunya arriba als 15 dies agraint "la solidaritat de la gent"

Els organitzadors tenen prevista una "performance" aquest divendres a la mateixa plaça del centre de Barcelona
 
15è dia de l'Acampada a favor de la República a Plaça Catalunya
15è dia de l'Acampada a favor de la República a Plaça Catalunya de Barcelona | Jesús Burgos

L'Acampada a favor de la República catalana instal·lada a la Plaça Catalunya de Barcelona arriba als 15 dies. Després de mig mes, i tot i les baixes i gèlides temperatures dels últims dies, la iniciativa ha pogut tirar endavant gràcies "a la solidaritat de la gent" que els porten aigua, paper, menjar, mantes i qualsevol altra cosa que necessitin. L'Adrià és el portaveu de l'Acampada i en declaracions al Món ha destacat la "fraternitat" de la gent que passa a preguntar com va tot i ajudar-los: "Durant la setmana podem ser entre 15 i 20 persones dormint" mentre que al cap de setmana "podem arribar a ser unes 40 persones". 


El portaveu de la iniciativa ha fet referència també a l'acampada de Tabarnia del darrer cap de setmana a la mateixa Plaça Catalunya i ha manifestat que no han tingut "cap problema" amb ells, fins al punt que les persones que hi participaven en l'acampada de Tabarnia "es van acomiadar de nosaltres i ens van dir que ens tornaríem a veure el pròxim cap de setmana". Tot sense incidents i amb cordialitat, ha destacat.

 

Durant aquests quize dies, la policia ha passat dues vegades, ambdues en dimarts, per identificar les persones que hi participen i fer seguiment, sense intenció de desallotjar i només demanant la cura de l'espai. Els organitzadors han explicat al Món que tenen previst fer nombroses accions a partir d'aquest dimecres, algunes "més simbòliques i contundents", amb Òmnium, els Comitès de Defensa de la República (CDR) i altres organitzacions més petites. L'activitat més destacada programada a hores d'ara és una concentració aquest divendres 16 de febrer a les 11.30 hores del matí juntament amb l'Assamblea de treballadors per a la defensa de les institucions catalanes (Adic) i altres entitats per omplir de globus grocs el centre de Barcelona i on demanen que la gent vagi vestida de groc


Cartell de la concentració de divendres 16 de febrer a Plaça Catalunya, Barcelona
Cartell de la concentració de divendres 16 de febrer a Plaça Catalunya, Barcelona | Adic_gencat

 
Comentaris
Jordi
És ben curiòs que tinguem un país ocupat -espanyolitzat- i siguem negres a Alabama i es pugui acampar al cor de Catalunya i no passi res, i en canvi quan erem un pais lliure i català, la d'hosties que vam rebre de la nostra policia per acampar al mateix lloc... sembla com si el 155 hagi portat ordre, pau i llibertat, oi ?
grande éxito
Unos quince durmiendo entre semana, así es normal que yo ni me hubiera enterado de la noticia.

envia el comentari