El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La Zarzuela justifica la salutació entre Joan Carles i el príncep hereu de l’Aràbia Saudita
  • CA

 

Joan Carles I saluda el príncep hereu saudita | EUROPA PRESS

 

La Casa del Rei ha aclarit aquest dilluns que la salutació entre el Rei Joan Carles i el príncep hereu de l’Aràbia Saudita, Mohammad Bin Salman, al qual es considera instigador de l’assassinat del periodista Jamal Jashoggi, va ser “estrictament protocol·lari i sense transcendència institucional”. Així ho han assenyalat fonts del Palau de la Zarzuela, que han recordat que, des que va abdicar el rei Joan Carles ha acudit tots els anys amb caràcter privat a Gran Premi de Fórmula I d’Abu Dhabi.

 

En aquesta ocasió, Joan Carles va coincidir a la zona d’autoritats amb Bin Salman i va ser aquí quan es va produir la salutació “estrictament protocol·lari” sense que estigués precedit ni seguit de cap tipus de reunió. La salutació, per tant, no va tenir “transcendència institucional”, subratllen les fonts.

 

En un primer moment, la Casa del Rei no va voler fer cap comentari sobre la foto de la salutació entre el monarca emèrit i el príncep hereu per tractar-se d’una “activitat privada”, però posteriorment han optat per precisar que es va tractar d’una salutació estrictament protocol·lari .

 

La salutació entre el Rei Joan Carles i Bin Salman va ser captat pels fotògrafs i la imatge difosa pels canals de comunicació del regne saudita. Tant la portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, com el PSOE han evitat valorar l’oportunitat d’aquesta imatge, si bé la portaveu del Comitè Electoral socialista, Esther Peña, ha derivat a la Casa Reial la responsabilitat de donar explicacions. “Entenem que no era un esdeveniment oficial, no estava a l’agenda oficial. No opinem, segurament la Casa Reial podrà donar alguna explicació sobre això”, ha assenyalat Penya en roda de premsa.

 

El ministre d’Exteriors, Josep Borrell, ha desvinculat al Govern espanyol d’aquesta trobada assenyalant que “el govern no és responsable de l’agenda del Rei emèrit” i titllant la coincidència de “casual”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa