La UGT reclama acords als partits independentistes, PSC i Comuns per aprovar els pressupostos

Camil Ros avisa el govern espanyol que és "temps de concreció" sobre la derogació de la reforma laboral i demana a la Generalitat que compleixi amb el retorn de les pagues extres

 

El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha reclamat acords als partits independentistes, PSC i Comuns per aprovar els pressupostos a Catalunya i a l'Estat. "Això ja havia passat i no s'havia acabat el món. No afecta la situació política, ningú està signant que per votar uns pressupostos estiguis renunciant als teus posicionaments polítics de la situació del procés. Es pot fer perfectament", ha dit Ros en roda de premsa aquest dijous. D'altra banda, el líder de la UGT ha avisat el govern espanyol que aquest mes de gener és "temps de concreció" sobre la derogació de la reforma laboral i ha demanat a la Generalitat que compleixi amb el pacte de retorn de les pagues extres. Ros ha esperat que el primer trimestre de 2019 sigui tranquil pel que fa a la mobilització sindical en cas que segueixin havent-hi acords en la negociació col·lectiva, concrecions a l'Estat sobre la reforma laboral i el Govern retorni les pagues extres. "Si no hi ha acords llavors sí que pot haver-hi mobilització", ha avisat el secretari general de la UGT.

 

  

 

El líder de la UGT ha assegurat que és "moment de pressupostos socials" i ha instat al diàleg entre forces polítiques per donar sortida als comptes públics a l'Estat i a Catalunya. Segons Ros, seria "bo" per la situació política i els acords donarien "estabilitat". Per això, el secretari general de la UGT a Catalunya ha demanat el suport de PSC i Comuns als pressupostos de la Generalitat i dels independentistes a l'Estat. "En un moment en el qual ja no hi ha retallades, els elements polítics per pactar pressupostos hi són", ha afirmat Ros, que ha opinat que la convocatòria d'eleccions anticipades a Catalunya i a l'Estat no beneficiaria ningú i seria "posar més llenya al foc". "S'ha vist que la gent necessita polítiques del mentrestant", ha dit Ros, que ha citat la renda garantida o el Pacte Nacional per a la Indústria, entre d'altres. 

 

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?