El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
La sentència del 17-A conclou que l’imam va morir a Alcanar
  • CA

L’imam de Ripoll, Abdelbaky Es Satty, és mort. Punt i final. Aquesta és la conclusió dels tres magistrats de l’Audiència Nacional que han condemnat a 107 anys de presó els tres acusats dels atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils. L’imam que hauria inspirat els joves a perpetrar els atemptats ha estat una de les incògnites principals de la instruccio i el judici.

De fet, l’acusació particular de Javier Martínez, defensada pels advocats Jaume Alonso Cuevillas i Agustí Carles, en van demanar la deducció d’un testimoni per certificar si l’imam era viu perquè era dubtosa la certificació de la seva mort. Una petició a la que s’hi va afegir l’advocat de Driss Oukabir. El president del tribunal, Felix Guevara, i la resta de magistrats refusen investigar en considerar que la mort de l’imam és indubitada.

La sentència dedica fins a 32 planes hiperdetalladíssimes a justificar, a través de la prova practicada, que l’imam és mort. D’entrada, amb una extensa i pormenoritzada relació de prova genètica practicada durant la instrucció que porten a concloure que el famós “perfil 2″ trobat a Alcanar i comparat amb el rastre genètic que la policia científica va poder trobar a través de suposats familiars de l’imam al Marroc. Una prova que no es va ratificar a sala per les restriccions de COVID i perquè el Marroc no permet les videoconferències en el seu sistema judicial.

La resolució també indica que els testimonis que van veure fugir un vehicle que podia ser el de l’imam la nit de l’explosió són “testimonis imprecisos”. Així mateix, dóna per bo l’atestat del Cos Nacional de Policia que el suposat vol que hauria agafat l’imam per fugir de Barcelona va ser utilitzat per una altra persona buscada per la policia belga. Així mateix, nega que l’ús d’un telèfon conspiratiu o l’ús d’una bústia morta utilitzada per l’imam. El tribunal sostè que altres persones hi podien tenir accés com el mateix Younnes Abouyaaqoub que seguia amb vida.

La part de la sentència que conclou que Es Satty és mort/QS

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Gonzalo a maig 27, 2021 | 16:27
    Gonzalo maig 27, 2021 | 16:27
    Todos los informes aportados en el juicio fueron elaborados por la policía de la generalidad catalana, los "mossos"......pues sí ellos lo certifican......
    • Icona del comentari de: Oye, puto Gonçal! a maig 28, 2021 | 09:20
      Oye, puto Gonçal! maig 28, 2021 | 09:20
      Tu sabes perfectamente que el 17A fue un ataque de falsa bandera. Que fueron tus amos los responsables, los del govern d’Espanya en colaboracion con los moros, que siempre han sido sus hermanos, y tu eres una mierda española!!! Jajajaja jajajaka jajajaj ? ??
  2. Icona del comentari de: Si no han investigat si està viu o mort!!!!! Hi ha gat amagat. Crec que no volen que sapiguem la veritat. a maig 27, 2021 | 17:33
    Si no han investigat si està viu o mort!!!!! Hi ha gat amagat. Crec que no volen que sapiguem la veritat. maig 27, 2021 | 17:33
    Si no han investigat si està viu o mort!!!!! Hi ha gat amagat. Crec que no volen que sapiguem la veritat. Una quarta part d'aquesta condemna hauria de ser pel serveis secrets que vigilaven l'imam, una altra quarta part per als dos policies encarregats de vigilar-lo(es veu que un treballa a sud-Amèrica i l'altre a sud-Àfrica, que no xerrin), la tercera quarta part per al jutge que no va voler investigar res de l'imam (què amaguen?) i l'última part per a aquests nois que també són culpables. Hi ha més culpables que aquests tres desgraciats
  3. Icona del comentari de: ciutadà a maig 27, 2021 | 18:26
    ciutadà maig 27, 2021 | 18:26
    Com cantava Atahualpa Yupanqui:"Tal vez si, o tal vez no".
  4. Icona del comentari de: Ferran a maig 27, 2021 | 18:27
    Ferran maig 27, 2021 | 18:27
    Se ahogará de tan TAPADO que lo tienen en LA ALCANTARILLA.
  5. Icona del comentari de: Anònim a maig 27, 2021 | 19:22
    Anònim maig 27, 2021 | 19:22
    Declarat mort, nova identitat i a continuar "servint" la pàtria (d'alguns)
  6. Icona del comentari de: L'OBSERVADOR ASTORAT a maig 27, 2021 | 20:40
    L'OBSERVADOR ASTORAT maig 27, 2021 | 20:40
    ÉS METAFÍSICAMENT IMPOSSIBLE QUE L'ESTAT-CLAVEGUERA Ñ, HEREU I CONTINUADOR D'UN ESTAT GENOCIDA-FEIXISTA, PUGUI INVESTIGAR I/O JUTJAR LES SEVES INSTITUCIONS-CLAVEGUERA. ES UN CAS PALMARI DE PLENA I TOTAL COINCIDÈNCIA DE "JUTGE I PART".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa